2015-09-02
夜晚去铜锣湾食饭,来来去去都系个几间,真系有d闷,想食下其他新野就拣咗呢间特别喜欢这类特色小店,但如果有得book位就好喇~~等到8点几有位喇,入到去坐肚已经开始打鼓,好彩有糖果杯食粒糖顶住先XD肚饿又唔想烦,拿拿声跟OP推介既黎落单~~上菜都几快,10分钟度就上第一碟。Vegas Deli Platter 赌城小食拼盘 HK$92/half有炸鸡翼、洋葱圈、薯角、芝士波特菇、香肠,heavy但我钟意食 XD炸鸡翼咸咸地几好味,洋葱圈同薯角炸得够脆口。(我唔钟意食淋既)趁热食哂先,摊冻就觉得有d油腻喇~~芝士波特菇本身冇咩味,所以如果多d芝士同再烧耐多dd会更好。House Favorite Baby Back Ribs 招牌烧烤酱焗猪肋骨 $98/half猪肋骨的BBQ酱加香草惹味,食完一口接一口。烧得够入味,唔系得面个层先有味。时间控制几好,够淋、肉质嫩、唔"鞋口"。另外半碟都是薯角,如果有伴碟的沙律多D甚至代替薯角,会健康D沙律菜都几新鲜,唔太苦,配上酸甜的醋,醒胃消腻。Mentaiko Angel Hair 明太子忌廉天使面 $92男友好钟意有木鱼丝,天使面煮得够、唔硬,明太子
特别喜欢这类特色小店,但如果有得book位就好喇~~ 等到8点几有位喇,入到去坐肚已经开始打鼓,好彩有糖果杯食粒糖顶住先XD
肚饿又唔想烦,拿拿声跟OP推介既黎落单~~
趁热食哂先,摊冻就觉得有d油腻喇~~
猪肋骨的BBQ酱加香草惹味,食完一口接一口。
烧得够入味,唔系得面个层先有味。
时间控制几好,够淋、肉质嫩、唔"鞋口"。
沙律菜都几新鲜,唔太苦,配上酸甜的醋,醒胃消腻。
男友好钟意有木鱼丝,天使面煮得够、唔硬,明太子忌廉酱就有点多同咸咗少少,
食到一半觉得好"漏",加埋之前的炸物,好饱济 hahaha
$58 够大杯,两个人饮都有余呀,唔算贵。
Total食咗$378 (连加一) ,食物质素唔错,份量适中,出菜算快唔使等好耐。
服务都几好,有礼貌同会主动加水,仲有糖果杯加分,但冇得book位就差咁d喇~~
overall 系几好既,可以encore~ heehee~