2024-05-23
一直以为炮台山冇乜好嘢食😆今次终于发掘到一间抵食嘅西餐厅SPOON🥄为咗符合餐厅个名,佢哋墙上真系展示咗唔同款式嘅匙羹😆..我哋叫咗两个主菜,都加咗$20升级套餐分别有餐汤/沙律、蒜蓉包免费茶🫖/咖啡☕️/同特饮半价个人钟意沙律菜多啲🤣佢个酱都偏甜啲啲既柚子醋,酱汁量适中👍🏻蒜蓉包都有好香嘅牛油味同蒜味~.酱烧美国BB猪肋骨 配杂菜沙律及薯条($158)蜜糖BBQ酱甜甜地,加埋柠檬汁又酸酸地几开胃~猪肋骨煮肉骨分离👍🏻肉质软腍,亦都有好香浓嘅猪味🐷杂菜沙律同套餐赠送嘅一样薯条反而特别要赞吓🤩上枱时薯条仲系好热,炸得好香脆,即使摆耐咗都唔会冧👍🏻而且表面洒上红椒粉,微辣咁好好食😋.烧栗饲法式猪鞍(8oz)伴鲜果莎莎酱配烤杂菜及烧薯角($132)猪鞍烧得同样出色而且大大份🤤猪肉味都好出,烧完嘅肉仍然好Juicy!加上佢个鲜果莎莎酱真系一试难忘!莎莎酱有青苹果、芒果、蕃茄、洋葱等主材料,酸酸甜甜除咗令猪鞍口感冇咁单调之外,都令到味道更加清新!烧薯角亦都烧得好好!我地食完猪肋骨、猪鞍先食佢,都仲保持到表面脆既口感👍🏻.饮品🥤朱古力点子(原价$28)入面会有咖啡点子(啫喱)朱古力味就咁饮都几浓👍🏻
今次终于发掘到一间抵食嘅西餐厅SPOON🥄
为咗符合餐厅个名,佢哋墙上真系展示咗唔同款式嘅匙羹😆
我哋叫咗两个主菜,都加咗$20升级套餐
分别有餐汤/沙律、蒜蓉包
免费茶🫖/咖啡☕️/同特饮半价
个人钟意沙律菜多啲🤣
佢个酱都偏甜啲啲既柚子醋,酱汁量适中👍🏻
蒜蓉包都有好香嘅牛油味同蒜味~
酱烧美国BB猪肋骨 配杂菜沙律及薯条($158)
蜜糖BBQ酱甜甜地,加埋柠檬汁又酸酸地几开胃~
猪肋骨煮肉骨分离👍🏻肉质软腍,亦都有好香浓嘅猪味🐷
杂菜沙律同套餐赠送嘅一样
而且表面洒上红椒粉,微辣咁好好食😋
猪鞍烧得同样出色而且大大份🤤
猪肉味都好出,烧完嘅肉仍然好Juicy!
加上佢个鲜果莎莎酱真系一试难忘!
饮品🥤
朱古力点子(原价$28)
入面会有咖啡点子(啫喱)
朱古力味就咁饮都几浓👍🏻
咖啡啫喱就比较少喺饮品度见到,夹埋都几新鲜😆
芒果鲜奶(原价$32)
全部可以加爆爆珠、抹茶点子(啫喱)、咖啡点子(啫喱)
芒果鲜奶本身都好好饮,唔会系假芒果味
加埋爆爆珠更加满足到饮废水𠮶种快乐🤣
总结:喺港岛地段嚟讲,呢间餐厅系超平!就算系九龙新界区嚟讲都唔算贵!俾佢嘅食物质素同埋价钱震撼到!😍而且饮品都几特别,可以加爆珠同埋啫喱😋