2017-11-15 262 浏览
是日约左朋友去铜锣湾食晚饭,一早已经openrice定有咩餐厅可以食到好野之余又可以静静地倾下计,最后揾左呢间阿麦厨房。我地两个人book左6:30,餐厅入面其实都几大,枱与枱之间有一定空间,唔会感觉好迫,而且光线较暗左dd,好有情调~拣左一轮我地叫左两个set dinner食左好多野。等左十分钟左右前菜就黎啦~虾肉新鲜,个酱汁整得好好,用左好多香料,裹面有d茹菌tim~ 伴碟ge沙律都好新鲜,个沙律汁唔会过酸。多士脆卜卜,鹅肝煎到金黄,配埋个蓝莓一齐食,味道好夹。特别欣赏个蓝莓,唔会整到淋左冇哂口感。个南瓜汤有唔少蟹肉,南瓜同忌廉比例岩岩好,又香又滑。呢个汤唔讲得笑XD 除左有淡淡ge松露香气,入面ge茹菌揽碎到细细粒,配埋个蒜蓉包真系好正!一边食一边欣赏佢d小摆设~主菜出场啦~ 个阔面煮到岩岩好al dente。烟文鱼ge咸味连同忌廉阔面一齐食,味道balance。系德国猪手啊!! 外表脆身,猪肉淋身,prefect! 个薯条好出色,条条都金黄色好脆好香薯味!餐饮我地要左 Peach Iced Tea 同 milk tea。个Peach Iced Tea唔会太甜,桃ge香味好岩女仔

拣左一轮我地叫左两个set dinner食左好多野。

等左十分钟左右前菜就黎啦~

大虾占米多

香煎法国鹅肝配焦糖酒醋蓝莓
蟹肉南瓜忌廉汤
个南瓜汤有唔少蟹肉,南瓜同忌廉比例岩岩好,又香又滑。

黑松露菌忌廉汤

一边食一边欣赏佢d小摆设~

香草忌廉烟三文鱼阔面

德国式烧咸猪手
餐饮我地要左 Peach Iced Tea 同 milk tea。个Peach Iced Tea唔会太甜,桃ge香味好岩女仔饮。XD

呢度service都值得一赞,侍应主动加水,食物逐碟上可以慢慢enjoy。
2017-11-12
$328.5 (晚餐)
大虾占米多
香煎法国鹅肝配焦糖酒醋蓝莓