2017-10-07
响洪桥食左咁多次野,都发现唔到一间饺子店,今次意外见到㖞,当然要试下啦初时入去好似无咩人食咁🙈不过都唔理啦,照睇餐牌叫野食试下啦😋餐牌虽然睇落唔多野食,但记得有人讲过,餐牌唔多野食先系好店,因为唔多野食拣,厨房就可以专心做好果几款野食啦同友人分别叫左韭菜芹菜饺+上海面,我就叫左椰菜白菜饺+上海面啦,另外叫左菊花茶同豆浆饮啦中间一路等一路倾计,都开始有人入黎食野,仲要系熟客仔tim wor,仲见到铺头原来夜市系做鸡煲生意ge,等左约10分钟我地ge野食到啦,双并饺每款都有3只总共有6只饺tim依个都唔特别,特别在于系个汤底真系真材实料,系用左花胶螺片同鸡整成汤底,因为俾我见到有胡椒同一细片花胶食落好有味道,同埋一d都唔咸我地食前有加左菜'蒲'落去,其实根本唔洗加🙈因为汤底好入味,菜'蒲'有点辣,而菊花茶同豆浆就无咩特别,不过唔会太甜都几好饮基于我觉得d饺子太好食🙈而本身好钟意食饺子,所以就外卖左个双并生饺子啦(白菜+韭菜)