2018-07-26
俗语话:<男人的浪漫,豆腐火腩饭;女人的浪漫,刺身加旧饭>可见男同女无论对浪漫还是食的要求都各有不同。😏😏😏要揾到一个地方有得食又男同女都觉得休闲放松嘅,一啲都不容易。最近观塘的<中海日升中心>开了很多新餐厅,身为官塘人的我当然不甘后人要试匀每一间。行到入商场地下的尽头竟然有间超大的餐厅叫<板上>唔单止地方宽敞坐得舒服,最神奇嘅系除咗食物外仲有啤酒🍻有咖啡☕又有蛋糕🍰!真系无论男定女都必定有样野岩你!!餐厅地点方便,而且内里非常宽敞坐嘅位置都好舒服,最啱三四个朋友一齐嚟食下嘢,坐下,倾下。最舒服系冷气够,而且由于餐厅唔系密封环境,所以唔会焗住D<冻气>焗到死死实实的冻,流动嘅冷气真系好舒服。头先提过有咖啡☕,绝对唔系hea啡,真系有咖啡机喺度即磨即冲。啤酒都唔系罐装, 即斟即打气先叫新鲜的嘛!🍻🍻🍻不过炎炎夏日🌞,梗系饮啲超冻嘅嘢透心凉一下啦!!要沙冰🍧定特饮好呢??<荔枝汁梳打>最后都系决定要荔枝梳打特饮香甜嘅荔枝梳打水仲on top加埋玫瑰花花瓣,好饮得黎又靓靓。<蒜香三文鱼X照烧鸡>日
啤酒都唔系罐装, 即斟即打气先叫新鲜的嘛!🍻🍻🍻
<荔枝汁梳打>
最后都系决定要荔枝梳打特饮
<蒜香三文鱼X照烧鸡>
日式便当的感觉,三文鱼香煎后加上蒜香更添美味,滑鸡块加上照烧汁后不但不会肥淋淋,而且肥膏不多绝对适合我们这些爱美的女士。
<荞麦冷面>
如果像我一样不喜欢珍珠米的话,还可以加钱转配为荞麦冷面,还配有酸酸的酱汁,越吃越开胃。
<伯爵茶海绵蛋糕>
人哋话甜品系完全不占位置的,我完全同意。
松软嘅海绵蛋糕有著淡淡嘅伯爵茶茶香,清淡不死甜,味道很好。
可以慢慢坐慢慢吃,现代人最担心当然系电话冇数据同冇电。
呢度有免费wifi同插头,如果自己冇带线仲可以免费借用充电线,呢个地方真系冇得顶。