2024-10-24
逸东酒店普庆餐厅嘅buffet就出咗名多新鲜海鲜,而逸东轩就系著名嘅米芝莲粤菜厅,咁又有几多人知逸东其实仲有个foodcourt,云集左唔少嘅世界美食?今日就拣左《牛响度拌面》🍜虽然餐厅名大大只牛字,但其实佢嘅餐点并是局限于牛🐮,猪🐷同鸡🐔都有架🐒面种主打刀削面,睇样似系来货嘅,但都够晒烟靭。波浪边挂汁一流👍🏾无乜牙力嘅可转米线/手工面🤣热屎辣辣我就唔食汤面喇🥵拌面汁可选1️⃣拾香椒麻2️⃣招牌葱油3️⃣焙煎胡麻;我地就拣左1️⃣同2️⃣:1️⃣嘅麻多过辣,香味十足,唔会过咸😈食完咀唇腾腾震🤡;2️⃣虽然葱味唔重,但咸咸香香食落都几滋味😋最欣赏佢系拌面汁充足,捞完条条面都有上色✌🏾感动🥹🥹🥹特浓牛丸名不虚传‼️一咬酱爆,牛味浓😋可惜弹性差咁d🙃手撕鸡凉浸浸,配暖笠笠嘅面冰火交融🤡无骨滑捋捋,岩哂我呢d懒人😎麻辣牛面颊大大份只需$38😳😳😳辣多过麻、肉质瘦削干身,食完唔怕肥🤭炸一口粟米豚肉云吞,云吞皮酥脆,食得出碱水味,唔似来货🙂粟米甜😋配泰式辣酱,男女老少通杀🤣
特浓牛丸名不虚传‼️一咬酱爆,牛味浓😋可惜弹性差咁d🙃