2019-08-28
天水围酒店既semi-buffet上网睇而家做紧8折😱咁抵就马上拎起电话同朋友庆祝佢生日😋🤣原来装修系别出心裁地使用唔同运动类型嘅装修🤣好特别🤩墙上面有榄球、篮球同埋足球等唔同嘅吊饰,旁边仲有一个足球机可以喺等食嘅同时又可以玩😍 +配合酒店嘅运动设施! 入去店员就会带你去预先留好嘅窗边位😌欣赏下日落嘅景色😌仲会好热情咁介绍,原来佢哋嘅煮食菜单每星期更新😍任食面包,汤同埋前菜🤤🤤🤤佢哋嘅前菜一啲都唔马虎,唔系净系菜呀粟米呀普通沙律,重有厨师👨🍳👩🍳特制几款沙律🥗我今日就有鸡肉沙律🥗、杂菌沙律🥗、日式冻豆腐同埋三色椒长通粉!当中我最欣赏鸡肉沙律,鸡肉滑配合爽脆三色椒酸酸嘅酱汁! 非常开胃!我朋友就喜欢麻将日式豆腐配木鱼干🤤🤤另外自助沙律🥗组合,除咗平时嘅沙律酱佢哋仲另外有蜜糖芥末酱😍主菜我就叫左 🎈烧牛西泠扒配红酒烧汁、焗薯时菜 三成熟西冷,上枱有我手臂咁长☺️啖啖肉质感,牛西冷有咬口得来肉质细嫩滑溜🤤旁边脂肪层入口即溶🤤上面嘅烧汁唔会太咸!烧到有坑纹😍😋!碳烧味,有时好怕一种剩系得咸味嘅烧汁!佢哋呢款啱啱好👌🏻配埋薯菜(薯仔,红萝卜,西兰花🥦)平衡下食肉兽嘅罪恶感😆😆朋友叫左 🎈香煎䲞
上网睇而家做紧8折😱咁抵就马上拎起电话
同朋友庆祝佢生日😋🤣
原来装修系别出心裁地使用唔同运动类型嘅装修🤣好特别🤩
入去店员就会带你去预先留好嘅窗边位😌欣赏下日落嘅景色😌
仲会好热情咁介绍,原来佢哋嘅煮食菜单每星期更新😍
任食面包,汤同埋前菜🤤🤤🤤
主菜
我就叫左 🎈烧牛西泠扒配红酒烧汁、焗薯时菜
配埋薯菜(薯仔,红萝卜,西兰花🥦)平衡下食肉兽嘅罪恶感😆😆
朋友叫左 🎈香煎䲞鱼柳配忌廉大葱
鱼柳煎到外皮香脆,鱼肉仍然保持鲜嫩水份口感,唔会干身,唔会好腥,忌廉汁质地😆系厚身忌廉嘅感觉!好香🤤配埋大葱!大葱本身带点微辣☺️!同鱼嘅鲜香味成一个对比☺️
饮品方面可以任饮,佢哋有橙汁、热咖啡☕️、热奶茶或者系冰红茶!旁边仲放着柠檬可以落☺️好似我咁,钟意超酸嘅柠檬🍋茶!
原来佢哋嘅总厨系之前做开hotel iCon!难怪佢哋嘅面包布甸食到我同朋友欲罢不能🤤🤤🤤出咗去三次为咗拎佢🤤🤤🤤🤤! 面包布甸新鲜出炉,布甸动L 动L 有弹性,配埋热辣辣嘅甜忌廉汁🤤越简单嘅甜品越难做得好!所以真系非常欣赏😍
佢哋嘅雪糕有别于其他自助餐厅嘅品牌!系一个叫cocoberry 既牌子 !仔细睇营养标签,原来系香港自家制嘅雪糕🍦
我𠮶日就有四款口味,包括朱古力、云呢拿、培茶🍵同埋芒果🥭!雪糕食落都几软滑☺️
好饱足嘅一餐朋友亦都非常开心🥳嘅生日饭
查看之前的留言 ()