2019-04-05
难得happy Thursday,为左迎接黎紧连续三日既假期,我地特登book左间日式居酒屋食好西开心下呢间位于中环老兰附近既楼上日本餐厅餐前身系日式放题,但已由放题转型为居酒屋,食日式料理为主。我地好早就黎到,d人应该仲未收工所以冇咩人,约8点左右先坐满人。我地叫左一个二人套餐($688),食到撑住个肚走😂👍🏻日式温泉蛋蟹肉沙律,好多蟹肉,捞埋个温泉蛋做个sauce,令成碗沙律菜好juicy,十分开胃!剌身五点。十分鲜甜味美!天妇罗盛合,有三大只虎虾,虾肉十分结实,证明好新鲜。另有冬菇、茄子、青椒、蕃薯等。份量十足!蒲烧鳗鱼,鱼肉好厚实。而且外皮烧得焦脆,十分香口,惟咸左少少,即刻同餐厅经理讲左,佢好有礼貌地表示感谢意见同埋会同厨师反映番。鱼汤野菜鸟冬。鱼汤十分解甜,配上满碗野菜大满足!最后以日式雪糕作结,系好特别既樱花枫糖口味雪糕,人生第一次食到呢个味道,好好味!👍🏻系中环番工既上班族平日黎食lunch以下时段有8折优惠,星期六日既lunch set亦有7折。餐厅既服务好好,所有员工都非常有礼,抵赞!今时今日咁好既服务态度真系好难得
剌身五点。十分鲜甜味美!
鱼汤野菜鸟冬。鱼汤十分解甜,配上满碗野菜大满足!