2018-06-15 1503 浏览
现场有一句大牌面,写住”醉生梦醒”,睇得出尖沙咀分店用心打造成一边饮酒一边打边炉,一班朋友黎的确好岩Feel。近期又世界杯,店内已经安装好几部大电视,实行全场睇波!牛舌串烧 $48估唔到呢到有小食串烧提供,因为之前食过其他分店都没有提供的。爱食牛舌既小妹又点会放过呢个好机会呢?牛舌十分厚切,没有呃砰~牛舌烧得岩岩好,没有过干或者好咸既情况~即叫即而且烧肉汁丰富,可以话系小妹今餐至Like鸳鸯青花椒牛骨汤底 $78青花椒系全新汤底,一开始食感觉无咩味,不过愈煮愈辣连爱人都顶唔顺。不过辣得几过瘾,因为佢果种辣唔无重庆果种一食就好辣而系慢慢散发出黎,想食下特别一D既辣,大家不妨试下。牛骨汤底真系有一阵阵牛肉香味,即使小妹大啖大啖咁饮咗2小碗,都唔会觉得好想饮水牛腩心 $68、牛驼峰 $48小妹最想食既封门柳又再一次缺货啊!真系好伤心不过小妹就叫了同样特别的牛肉部位,牛肉味浓而且唔使怕会渌得太熟,因为餐纸有哂介绍,跟住指引就可以食到店家认为最好味既牛肉。一睇见到好多都系渌几秒,唔使怕渌唔短时间会唔会唔熟,因为牛肉全部薄切的,所以唔使怕唔熟喇手打牛滑 $48呢款牛滑小妹之前食过,不过觉得有点咸但
一班朋友黎的确好岩Feel。
近期又世界杯,店内已经安装好几部大电视,
实行全场睇波!

牛舌串烧 $48
估唔到呢到有小食串烧提供,
因为之前食过其他分店都没有提供的。爱
牛舌串烧

鸳鸯青花椒牛骨汤底 $78
青花椒系全新汤底,一开始食感觉无咩味,
不过愈煮愈辣连爱人都顶唔顺。
即使小妹大啖大啖咁饮咗2小碗,都唔会觉得好想饮水
鸳鸯青花椒牛骨汤底

牛腩心 $68、牛驼峰 $48
小妹最想食既封门柳又再一次缺货啊!
因为餐纸有哂介绍,
牛腩心  牛驼峰

手打牛滑 $48
呢款牛滑小妹之前食过,
不过觉得有点咸但牛肉味不少于牛肉片,
所以再次叫了手打牛滑。今次没有失望,因为今次无咁咸仲要更弹牙,牛肉味仍然浓郁,小妹十分推荐
手打牛滑

脖仁 $68
脖仁睇落好似最多脂肪,
但渌完之后脂肪食落唔会有罪恶感,因为脂肪量其实好少而且加埋辣,实在难以抗拒
脖仁

水莲菜 $28
之前食开都系羽衣甘篮,
今次多咗一款新既蔬菜,就系水莲菜。
水莲菜小妹未见话亦未听过,所以好期待。水莲菜好长好长,好似葱咁,但与葱相比,
少咗份草菁味,多咗一份爽口既感觉,爽趣既质感连唔太喜欢菜既爱人都觉得好食同特别
水莲菜

稻庭乌冬 $28
打边炉又点可以少咗乌冬呢?
店家提供每份2旧既乌冬,乌冬质感质坊间买到既唔同,唔使渌妹耐,
乌冬散开就差不多可以食得,烟烟韧韧既质地令钟意食面既我都要一食再食

总括,小妹觉得尖沙咀分店无论气氛或者整间店既环境都看得出花了好多心思
而且食物种类多了小食类可以俾客人多一个选择而且又唔会咁Dry~
现场有好多款手工啤酒或者特制酒类,如果各位爱好杯中之物,
就一定唔好错过。店内有多个打卡位,如果想食餐饭又想影下相,各位都可以去寻找下独特既影相角度
牛舌串烧
鸳鸯青花椒牛骨汤底