2019-09-18
朋友生日唔知去边度食至好,公司附近开咗间主打日本海鲜浜烧,日本野系女仔嘅至爱当然要试吓啦。入到铺头,眼前一亮,大渔旗,日本风铃,大酒桶,布置好有日本居酒屋嘅style,即刻俾个like佢,我哋几个女仔安排坐系榻榻米位置,位置宽敞舒适。至于嘢食方面,当然唔少得刺身,我们点了渔七款,七款刺身,海胆鲜味,吞拿鱼油脂分布平均,入口即溶,鱼香四溢,油甘鱼新鲜有弹性,三文鱼带子鲜味无穷,性价比高。餐厅有个活鱼鱼鱼缸,食材即叫即整,我们点了一客象拔蚌刺身,肉质爽脆,极度鲜甜。还有店长推介牡蛎和牛寿司,呢款寿司系冇饭架,啱晒我哋keep fit 既女仔,上层和牛少焦香夹上鲜嫩嘅蚝再配淡淡酱油香味,出奇地夹,令人回味!还有主打嘅浜烧海鲜长脚蟹脚,鲍鱼,蚬店员细心逐一为海鲜配以不同酱汁把海鲜烧熟,时间配合得恰到好处,值得一赞。食材新鲜,环境舒服,开开心心,嘻嘻哈哈,笑足一晚!
象拔蚌刺身
还有主打嘅浜烧海鲜长脚蟹脚,鲍鱼,蚬
牡蛎和牛寿司
食材新鲜,环境舒服,开开心心,嘻嘻哈哈,笑足一晚!