2016-11-16
今日系铜锣湾周围行,本来谂住去湾仔食饭,跟住突然见到呢间餐厅.之前系网上都有睇过,今日咁岩见到就走左入去试下。一入去可能我地都比较早,所以唔洗等都已经有位。Snack(吞拿鱼脆饼及杂菜挞 )餐厅在客人叫野食后就会立即提供小食,吞拿鱼脆饼及杂菜挞俾人感觉好精细,作为餐前嘅小食,入口够脆身,而且味道唔会太重,为餐饭开左个好开始。Cream of Watercress Soup($75)好小西式餐厅会有西洋菜汤,而且餐厅仲要系餐厅自家制嘅,入口够晒香滑。French Tomato Salad with Grana Padano($88)进口嘅蕃茄配上芝士(Grana Padano Cheese) 感觉超矜贵,因为平时我们食的蕃茄非常不一样,每种蕃茄入口嘅味道都不一样配上芝士嘅效果亦有不一样,所以一碟salad有六种感受真系几特别Abalone & Watermalon Salad $108黑松露味道嘅西瓜你食过未,呢度就有喇,入口有啖啖黑松露配上清甜嘅西瓜,真系味觉上有极大嘅冲击,另外饱鱼入口口感十足,而且味道唔会太咸配上西瓜真系有种特别清爽嘅感觉Smoked Eel & Caviar wi
一入去可能我地都比较早,所以唔洗等都已经有位。 Snack(吞拿鱼脆饼及杂菜挞 )
餐厅在客人叫野食后就会立即提供小食,吞拿鱼脆饼及杂菜挞俾人感觉好精细,作为餐前嘅小食,入口够脆身,而且味道唔会太重,为餐饭开左个好开始。 Cream of Watercress Soup($75)
好小西式餐厅会有西洋菜汤,而且餐厅仲要系餐厅自家制嘅,入口够晒香滑。 French Tomato Salad with Grana Padano($88)
进口嘅蕃茄配上芝士(Grana Padano Cheese) 感觉超矜贵,因为平时我们食的蕃茄非常不一样,每种蕃茄入口嘅味道都不一样配上芝士嘅效果亦有不一样,所以一碟salad有六种感受真系几特别 Abalone & Watermalon Salad $108
黑松露味道嘅西瓜你食过未,呢度就有喇,入口有啖啖黑松露配上清甜嘅西瓜,真系味觉上有极大嘅冲击,另外饱鱼入口口感十足,而且味道唔会太咸配上西瓜真系有种特别清爽嘅感觉 Smoked Eel & Caviar with Waffles($108)
鳝嘅份量都算多,肉质嫩滑烟熏味十足,配上淡淡咸味的三文鱼子及格仔饼,真系好新鲜,因为好小地方会有提供。 French Spring Chicken & Foie Gras Pate with Berry Juice($240)
鹅肝入口够晒香,一啲都唔会干,加上蓝莓汁,仲啖啖蓝莓味,而且法国春鸡整得够嫩身而且够晒热,餐厅果然系即叫即整,
餐厅绝对值得一赞,因为好多食物都同一般嘅餐厅好唔一样真系好似发现新大陆咁,绝对值得再黎