2010-05-23
早几日行过先望到富东有好多间舖位装修紧,睇睇吓就发现左原来发记甜品都装修紧,好期待佢开张过左几日我就听到有人讲富东间发记开左,今晚就急不及待同男朋友去试吓去到果时大约22:30,但系好多人,好彩我去到啱啱有人走,所以就有好野食啦睇睇我地食左乜↓↓↓↓↓↓"杨枝甘露"...发记嘅招牌甜品~好香芒果味,里面有西柚肉,西米,好多芒果,同小小芒果沙冰~芒果好多仲系大大件,个糖水好香好甜又够冻,系西柚差左dd,因为有小小苦涩味,但系好在个糖水够甜,所以都唔系大问题"焗香蕉酥皮卷"...卖相好靓界开一小件食入口,哗...里面好热好香香蕉味,香蕉焗过之后有种入口会溶嘅口感,但唔系稔哂,仲有小小咬口出面酥皮唔太厚好脆仲有d黑芝麻添~伴碟嘅士多啤梨就麻麻...好酸发记有一样甜品系我嘅至爱...就系芒果沙冰,佢地嘅沙冰系用新鲜芒果整,饮过好多地方都无一间好饮得过发记,好可惜今晚食唔到,因为店员话已经卖哂lu,虽然有d失望,但系依嫁咁近就可以食到,下次行过再买过就得啦价钱虽然系贵d,但系物有所值
睇睇我地食左乜↓↓↓↓↓↓