2019-07-25
(感谢 White House Cafe嘅邀请)0️⃣香蒜芫茜什菌炒意粉 $76主打用芫茜炒意粉真系几有创意👍🏻炸蒜酥同芫茜配埋一齐炒真系几香,食落唔会有油腻嘅感觉。意粉份量唔算特别多,够两个人开心share过下口瘾。唯独意粉嘅质地有啲偏硬,如果弹牙翻啲就更好啦!1️⃣白宫生日汉堡 $98用pancake做汉堡嘅概念,入面夹蕃茄、菜、烟肉同厚蛋,另外有跟埋沙律同块薯饼。Pancake口感松软,唔似平时食个啲咁干争争,仲有阵蜂蜜味(个人几钟意蜂蜜嘅味道),夹埋啲馅食就啱啱好唔会腻。沙律薯饼就正正常常。2️⃣地狱辣子爆谷鸡 $62 系cafe大家应该会谂到炸薯条呢啲小食,冇谂过会有辣子鸡咁「违和」嘅中式小食!一见到劲多辣椒真系心都离一离,但好彩食落冇睇到咁辣。佢系炸鸡块嚟嘅,个酱嘅味道咸咸辣辣,似加辣嘅豆瓣酱味,但对我嚟讲就真系咸咗啲啦。🌟整体嚟讲,食物胜在芫茜意粉够创新同吸引,而生日汉堡用嚟打卡影相定食都几满足。(记住有加一服务费🧡感谢用心睇到呢度嘅你地🧡)
0️⃣香蒜芫茜什菌炒意粉 $76
香蒜芫茜什菌炒意粉
1️⃣白宫生日汉堡 $98
白宫生日汉堡
沙律薯饼就正正常常。
2️⃣地狱辣子爆谷鸡 $62
地狱辣子爆谷鸡
(记住有加一服务费🧡感谢用心睇到呢度嘅你地🧡)