2022-01-30 448 浏览
同左一个少入元朗嘅市区人行下元朗,揾下啲特色餐厅就见到白沙村开左间巴士主题嘅茶餐厅,好似几得意咁就入黎睇下,search google map无教有咩车撘…见行入去都系三十分钟左右就拣左行,哈哈,一条直路咋唔难揾,同埋我地发觉沿途系有一架39号小巴嘅。餐厅环境几靓㖞,木屋周围放左唔少灯笼同桔树,好有新年气氛。油左白沙村嘅巴士系可以比人入去打卡㗎,而餐厅嘅櫈全部都系用巴士櫈,真系几特别。我地拣左间房仔坐,哈哈,有关爱座同安全带添呀。先来杯红豆冰同奶茶红豆冰,红豆煮得刚好㖞,淋淋地又唔太烂,甜度啱口味,最正系用碎冰,唔使一边食豆一边掉啲冰走。再黎系呢度名物咖吔西多士,用上三片方面再切成小块,上枱时好香呀,仲会震下震下好似梳乎厘班㦸咁。咬落软绵绵有蛋香,多牛油又多炼奶好正,咖吔都涂得唔少,好味好味。另外见好多人叫菠萝油又叫左个,菠萝包暖笠笠,牛油冰冻,咁样冰火食系至正㗎。最后就系焗咖哩猪扒饭,咖哩几香,微辣,猪扒软腍,饭系粒粒米唔烂,多汁几正。餐厅几有特色啱晒打卡,食物有水准又唔贵,值得一试。

餐厅环境几靓㖞,木屋周围放左唔少灯笼同桔树,好有新年气氛。

我地拣左间房仔坐,哈哈,有关爱座同安全带添呀。

餐厅几有特色啱晒打卡,食物有水准又唔贵,值得一试。
2022-01-29