🌺🌿🍽【 Tom Bar & Grill 】🍽🌿🌺⋄ —————⧫♟⧫————— ⋄朋友喺白石角返工,呢日收工过嚟揾佢一齐食饭,佢推介左呢间位于科学园海滨大厦地下嘅泰式西餐厅,环境非常雅致,座位舒适,散发住慵懒休闲嘅感觉。由于天气比较冻,我哋选择坐室内。⋄ ┄ ┄ ┄ ┄ ❖ ┄ ┄ ┄ ┄ ⋄🌶香蒜辣椒蚬意粉🍝($205)蚬肉份量真心多,只只肥美😍 意粉用蒜头、辣椒来炒,香气诱人🌶👍🏻🥘青咖喱(鸡肉)🍗 ($95)呢碟系我至爱💚💚青咖哩香气浓郁,味道都几辣❤️‍🔥 加入咗椰奶令口感温顺,同时降低青辣椒嘅刺激度。我拣咗搭配鸡肉,入面仲加咗泰国小圆茄子添🍆💜🥞酥油饼🧈 ($58)用呢个来点青咖哩食,完全停唔到口🤤🤤⋄ ┄ ┄ ┄ ┄ ❖ ┄ ┄ ┄ ┄ ⋄⋄📍地址:沙田白石角香港科学园科技大道东16E号海滨大楼二座地下S088-S089号舖⋄⋄#hkig #hkfoodie #hongkongfood #hkfood #hongkongfoodie #foodblogger #hkfoodbloggers #hkfoodies #相机食先 #openrice #香港美食 #hkinflue
🌺🌿🍽【 Tom Bar & Grill 】🍽🌿🌺

⋄ —————⧫♟⧫————— ⋄

由于天气比较冻,我哋选择坐室内。

⋄ ┄ ┄ ┄ ┄ ❖ ┄ ┄ ┄ ┄ ⋄

🌶香蒜辣椒蚬意粉🍝($205)

🥘青咖喱(鸡肉)🍗 ($95)

🥞酥油饼🧈 ($58)
用呢个来点青咖哩食,完全停唔到口🤤🤤

⋄ ┄ ┄ ┄ ┄ ❖ ┄ ┄ ┄ ┄ ⋄

#hkig #hkfoodie #hongkongfood #hkfood #hongkongfoodie #foodblogger #hkfoodbloggers #hkfoodies #相机食先 #openrice #香港美食 #hkinfluencer #foodiehk #香港 #香港生活 #香港旅游 #香港探店 #香港美食 #香港打卡 #香港必吃 #ccrreami白石角 #ccrreami沙田 #白石角 #白石角美食 #沙田美食 #tombar #tombarandgrill #thaifood #thaicuisine #greencurry @tombargrill
2022-12-19