2023-01-20
Hunky dory今日去咗白石角揾朋友食晚饭,之前有食过依间嘅早餐,觉得想试下睇下啲晚餐系点,佢个位置系比较入,要上一层电梯,再转搭lift , 但换黎嘅系一个好靓好开扬既园景! 我今次试咗个威灵顿牛扒同埋一个三文鱼柳伴青酱汁寛条面!威灵顿要预先叫定,上碟系好靓! 块扒好冧,牛味亦都好重,唔会太熟! 个酥皮吸哂啲牛出黎嘅肉汁,好特别既感觉。佢成个摆盘同埋伴碟我都好满意,不论系芦笋、焗薯、蕃茄仔一啲都唔hea,而放上碟都好靓。三文鱼柳伴青酱汁寛条面!竟然有惊喜,因为不嬲都几钟意食三文鱼,佢块三文鱼系好新鲜,煎得好脆身香口,但系入面就只系岩岩熟,一啲都唔干身,佢依块唔系好厚身,要做到外干内湿系一啲都唔容易!而个寛条面就不过不失,都几好食咁啦!最后就叫咗杯热嘅荔枝茶。整体黎讲算系几满意,环境好岩倾偈!
我今次试咗个威灵顿牛扒同埋一个三文鱼柳伴青酱汁寛条面!
三文鱼柳伴青酱汁寛条面!
最后就叫咗杯热嘅荔枝茶。
整体黎讲算系几满意,环境好岩倾偈!