2016-04-17
饮茶就饮得多,晚饭都系第一次~之前饮过白肺汤,好想再饮! 另外再叫左腐竹胡椒猪肚汤同埋金沙虾 杏汁花胶炖白肺 $78 位) - 赞赞赞!!!! 杏汁好浓,猪肺好大旧够淋唔UN,仲有鸡脚~ 唯一唔够淋系花胶,不过主角唔系佢,白肺汤真系超好味, 叫两位既份量有5碗,三个人分都够!!!!汤浓而不腻,饮既时候觉得好幸福啊~!~! 腐竹胡椒猪肚煲 $118) - 其实li个煲都系一个汤~ 胡椒味岩岩好,材料非常丰富,猪肚够爽不在话下,腐竹、白萝卜、白果都好多。而且没有一点儿内藏味,仿佛唔系食紧猪肚汤,因为坊间既胡椒猪肚汤系胡椒味而且会遗留一些内藏味,不过其实应该系好事嚟既~! 逊色的是白萝卜唔够甜。 金沙虾 - 其实即系黄金虾,用咸蛋黄炸虾球。卖相吸引,味道一流! 金黄色的咸蛋黄蓉绝不吝惜,够浓够干,厚厚的包著虾球! 单食会好漏,用嚟送白饭就岩晒~!~! 咸蛋黄蓉溶化系口中,虾球肥嘟嘟的,好弹口,一啖虾,一啖白饭,真系正正正!!~!~!依一碟系我同阿妈都大爱的一道菜呀 !!! 仲有腐竹薏米糖水送,三个人食到好饱好饱! 有会员卡全单8折,折后价其实同出面一般
饮茶就饮得多,晚饭都系第一次~
杏汁花胶炖白肺
腐竹胡椒猪肚煲
金沙虾
有会员卡全单8折,折后价其实同出面一般的酒楼都差唔多,整体质素相当不错,服务都很好!!! 阿妈话下次想试砵酒煮石蚝及吊烧鸡。