2020-03-22
早排因为疫情问题, 少左同男朋友见面😞, 趁住今日系白色情人节, 总算揾到个由头出黎见面, 食下饭了🤩。全港太多三哥分店啦, 于是我地拣左方便我地既元朗店。可能因为特别menu只系一日限定, 加上座位间隔比较疏落, 所以我地去到门口要禁飞等位。不过好彩门口位置都几空旷, 可以唔洗逼埋一齐等位, 始终疫情期间保持适当既距离安全D。无庸置疑我地就梗系拣最特别既「椒夕相对二人套餐」啦👫🏻, 有齐前菜, 米线, 鸡翼同埋野饮, 几经济实惠😂。其实仲有「单身快乐一人套餐」, 不过好似无人一个人黎食呢个餐。温柔手拍青瓜 (口水汁) 、情窦初开云耳 (口水汁)味道正常, 青瓜同云耳既口感爽口, 而且份量颇多。不过口水汁唔够香。虽然多汁, 但偏油腻。烟韧纒绵过桥米线 (三哥酸辣)同平时一样, 酸菜、炸酱会同米线分开上。同男朋友一齐share呢个过桥米线既好处就系一次可以满足多种唔同既愿望, 因为配料有好多, 包括猪, 牛, 鸡, 墨丸, 鱼蛋, 豆卜等等…罗曼蒂克土匪鸡翼 (细)鸡翼比较细只, 不过质量都OK, 外层香脆内层软滑, 咬落去有少少汁, 几juicy。够姜男朋友 (10小辣)浅蓝色既外观好
温柔手拍青瓜 (口水汁) 、情窦初开云耳 (口水汁)
烟韧纒绵过桥米线 (三哥酸辣)
罗曼蒂克土匪鸡翼 (细)
够姜男朋友 (10小辣)
浅蓝色既外观好靓好吸睛, 最岩拎黎打卡。饮品既辣味来自于姜丝, menu写系双柠梳打, 但青柠味比柠檬味重。不过第一啖饮落口, 味道麻麻, 因为有少少似漱口水…
麻辣女朋友 (5小辣)
呢杯饮品讲白D就加左辣椒油既杂果宾治😂 第一啖饮落去就系正常既杂果宾治味, 但佢既后劲好西利, 辣味系停留系喉咙, 要一阵先散到, (唔排除只系因为我唔太食得辣), 所以我饮左一半就顶唔顺, 放弃左🤭