2011-05-15 188 浏览
3月14日, 白色情人节快乐! 呀比提议去café habitu食野~ 平日嘅夜晚, 位于湾仔较僻静嘅呢带, habitu自然亦比较宁静. 加上佢简洁装饰嘅环境, 同埋d大大张嘅梳化, 实在系太舒服啦!!::: Spaghetti Carbonara + Latte ::: $86 + $10Carbonara虽然价钱唔平, 但同份量成正比, 所以其实算系抵食~ 煮得al dente嘅意粉被蛋黄汁同忌廉染成淡黄色, 质地够杰够creamy, 味道亦香浓! 烟肉片大大块, 软淋少肥又唔会过咸, 最欣赏系佢落咗少少香草同黑椒去调味~ 无论系意粉、配料同酱汁各方面都做得好好~ 称得上系我地食过数一数二嘅Carbonara!!Latte用阔口矮矮嘅杯盛载, 面头嘅拉花卖相十分讨好! 未饮已经闻到一阵咖啡嘅浓香~ 味道味道甘甜并重, 奶香浓滑~ 好饮!呢度真系好叹!! 环境气氛够relax, 食物又有水准~ 一试就爱上咗呢个地方~

等食中~
Spaghetti Carbonara