2023-03-18
💛周末好去处💛衬住周末有时间,同男朋友一齐参加咗个好特别嘅工作坊😍可以认识更多毡酒嘅知识,仲了解多咗白兰树下呢个品牌🌳✅Gin Tasting Workshop $128 45分钟调酒师向我地介绍毡酒起源同历史,同埋白兰树下品牌嘅诞生,之后就开始教我地点品酒🍷用视觉、嗅觉、味觉系三杯酒入面揾翻白兰树下😌白兰树下嘅味道比起其他酒层次丰富,而且带香浓嘅橙香味,即使未试过都好易揾得出😎之后调酒师仲另外俾咗杯调配好嘅毡酒我地,示范点样用气味改变酒嘅层次😲原来嗅觉影响人嘅80%感觉,难怪感冒个阵食咩都无味🫢成个过程都好愉快,而且系小班教学,唔单止可以试到靓酒,最重要系互动性好强,基本上有咩想知调酒师都解答到👍🏻📍丹利丘蒸留所试酒室 (南丰纱厂) (荃湾)荃湾白田坝街45号南丰纱厂3楼301号舖
✅Gin Tasting Workshop $128
45分钟
📍丹利丘蒸留所试酒室 (南丰纱厂) (荃湾)
荃湾白田坝街45号南丰纱厂3楼301号舖