2017-11-13 131 浏览
呢间林昌记,位于连接尖东同红磡嘅天桥中间, 位置就唔算方便啦, 之前想试好耐, 不过每次行到呢个位都已经系食到饱一饱,今次特登留肚 终于试到啦。喺天桥中间转入去,呢度有两间舖头,左手边𠮶间就系林昌记啦, 舖头细细只供外卖, 选择唔多 一眼望晒, 主要就系鱼蛋,鱼蛋,同埋唔同味嘅鱼蛋。不过正所谓贵精不贵多嘛, 选择唔需要多,最紧要好食(墙上有poster贴住新品上市: 新出海鲜炸角 & 海鲜烧卖), 不过眼见个个都叫鱼蛋,羊群心理作祟,我都系叫返鱼蛋好啦。佢哋嘅鱼蛋同我哋平时食开嘅有啲唔同,每一粒都白雪雪,滑捋捋,卖相相当唔错,我呢啲怕辣之人钟意原汁原味就当然系叫原味啦, 唔怕辣嘅你就一定要试下佢哋自家制嘅辣酱啦, 仲有现成一樽樽可以买走。鱼蛋嘅口感同平时食嘅好大分别,咬落爽口弹牙,完全唔黐牙,唔会有种加咗面粉嘅感觉,味道刚好,唔会过度调味。只系叫左细鱼蛋(十蚊七粒) 都有个杯仔畀你装住 , 唔使拎住串嘢喺条街度,拿手唔成势, 最啱我哋呢啲顾及形象而同时又为食嘅靓女啦。

2017-11-13
$10 (宵夜)
  • 原味鱼蛋