2021-06-27
大埔滘系我假日行山嘅其中一个终点站,好多次行完山都想行去试一次,但系发现唔订系好难有位。既然人人都话好难订,加上已经好耐没外游渡假,所以都花咗一段时间尝试睇吓订唔订到下午茶。餐厅主要做网上订位同walk-in,每日开放早两个星期嘅位置,试过好多次凌晨12点入到网站,已经完全订唔到晏昼或者下午茶🌚🌚。最近先发现原来前一日,间唔中会有人取消放返个位置出嚟,所以临时临急突然之间又俾我订到Tea Time😄。.小白鹭餐厅已经好多年,最近翻新过所以又再火起来。建筑物外观确实好靓,好有去左欧式建筑感觉。但其实餐厅面积唔大,室内同室外嘅位都唔多。如果唔怕热嘅话建议坐室外,因为佢有几张靓枱系走道对正湖边几靓。.Brunch Set假日日间时间只系得Brunch Menu,夜晚就做À la carte。.头盘无左上网睇到既靓Cold Cut 变左Garden Salad。见到一盘草个下都几失望🥲.牛肉汉堡•车打芝士•烟肉•薯角 💲188⭐️3.2/5同行者话块汉堡扒淡而无味,我觉得还好,一般西餐厅出品。冇晒薯角转左薯条,但薯条冻既,好硬唔好食。.蒜片辣椒蚬意大利面 💲168⭐️2.5/5上台睇个样都似唔好食
Brunch Set
牛肉汉堡•车打芝士•烟肉•薯角 💲188
⭐️3.2/5
蒜片辣椒蚬意大利面 💲168
⭐️2.5/5
上台睇个样都似唔好食,无任何摆盘,一大盘意粉直接上台全部蚬喺晒底,难为我要特登系底揾番一只出黎影相。蚬份量都唔多得六至七只。味道冇特别,算系肚饿嘅时候都会食得晒个种。以呢个价位,你问我我觉得好失败🌚。
Cappuccino (H) +💲30 ⭐️3.5/5
Cafe Latte (C) +💲30 ⭐️2/5
建议大家唔好叫冻Latte因为真系完全冇味好似冰水一样。Cappuccino 上面铺咗糖粉,打卡计还好😆。
Dessert: Tiramisu +💲38
⭐️3.5/5
味道正正常常,但食完会觉得浪费Quota 😂
🔸🌝 性价比唔高。我觉得呢种食物出品有点浪费咗个环境,适合纯粹想坐喺湖边同扮下出咗去渡假既朋友仔去。
不专业食评 nei.foodie