强记去年吃过,相当抵食,不过食亲都成百五以上埋单,对于我呢0的日日出街食饭既人唔太划算。周四同工友两个来呢度食晚饭,咁岩坐低仲有电视睇,岩哂电视精﹗星期四原来竹笙翅大特价,$68卖$18,咁鬼抵当然唔理一人一碗先啦﹗鲍鱼鸡粥待应阿姐姐推介,12蚊窝,又系无理由唔叫﹗再加多个晚饭孖宝海鲜餐,鱼虾蟹咩都有,我地就清清地要了蒸蓉粉丝扇贝,再加多个白饭鱼煎蛋﹗竹笙翅用大碗装,都几鬼大碗,见到竹笙、瘦肉、有0的鸡丝同埋翅针等,翅我当然唔识分是真定假啦,见到翅针份量都不少也许是碎翅吧,不过碗野味道几浓郁香甜,食完亦唔见口渴,18蚊碗过下心瘾同口瘾都很不错﹗鲍鱼鸡粥用锅上,不过个锅系唔热的好明显是煲完落入去,粥底几绵身不过无咩鸡同鲍鱼味,鸡件反而有成四五件,鲍片就比我揾到两大片,是足料却未入味,幸好味道还可﹗$12够足料都没有其他要求了﹗白饭鱼煎蛋够哂大块,蛋煎得不老外脆内半熟,白饭鱼份量够多真系啖啖都有几条,十分香口,用黎送粥是不错选择﹗最后的是蒸蓉粉丝扇贝,一客有四粒,碟就大喇扇贝就比较细,金蒜够多连蒜吃相当惹味,扇贝弹牙亦鲜味,粉丝其实是呢个菜既其中一个灵魂,如果有更多会更好﹗叫做四个菜,埋单

叫做四个菜,埋单百六蚊有找,吃得饱饱又咁多选择,真的抵食﹗值得推介﹗
鸡粥未算入味
用料够多的竹笙翅