出亲旺角揾嘢食嘅一定系去登打士街,不过其实广华街都系一条美食街😆🥢 越南菜、台湾菜、甜品舖、手摇店,应有尽有👏🏻👏🏻 唔知大家去广华街觅食嘅时候…又有无人留意到一间日式小清新嘅舖头呢?🥗1️⃣ Rainbow Poke ($108)呢碗波奇色彩缤纷,有红色嘅蕃茄仔🍅、橙色嘅鲜虾🍤、绿色嘅牛油果🥑、紫色嘅洋葱🧅、黄色嘅粟米粒🌽,一睇就食欲大增😝🌈 最出乎意外嘅系𠮶自家制鲜打牛油果酱💚 成个口都被满满嘅牛油果浆住🤪🤪 好彩有其他配料平衡翻😌 而由于拌饭嘅牛油果酱系即order即打,所以需要预上10-15分钟嘅制作时间⏲ 2️⃣ Hawaii Poke ($88)如果食量唔算大嘅朋友仔,可以同我一样点「一半寿司饭、一半沙律菜」🥗 呢碗波奇嘅材料都超级丰富,有蟹子、海苔、青瓜、枝豆、木鱼丝、黑白芝麻~ 最好味当然系个鲣鱼酱油,绝对唔系死咸😆3️⃣ 炸物拼盘($68)呢款系一次过可以满足晒你对炸鱼柳、炸芝士、炸鱿鱼圈、炸蟹钳 & 炸鸡欲望嘅拼盘🤤 炸鱿鱼圈同炸芝士尤其好食,外层香口松脆,而同样地内里都系包裹住口感柔软嘅鱿鱼 & 流心芝士🧀 酱料方面搭配蕃茄酱、沙律酱各一盒,任君选择😛 我明显就系蕃茄酱一派🍅

1️⃣ Rainbow Poke ($108)

2️⃣ Hawaii Poke ($88)

3️⃣ 炸物拼盘($68)
炸物拼盘

呢款系一次过可以满足晒你对炸鱼柳、炸芝士、炸鱿鱼圈、炸蟹钳 & 炸鸡欲望嘅拼盘🤤 炸鱿鱼圈同炸芝士尤其好食,外层香口松脆,而同样地内里都系包裹住口感柔软嘅鱿鱼 & 流心芝士🧀 酱料方面搭配蕃茄酱、沙律酱各一盒,任君选择😛 我明显就系蕃茄酱一派🍅🥫

午餐
炸物拼盘