2021-09-06
渔正居酒屋系公司附近 所以平日都会去食lunch😆 佢哋堂食做紧7折 超抵 所以今晚我哋就去左食晚餐👅 呢到装修真系好和风居酒屋feel 同平时去居酒屋一样 一坐低当然有前菜 今日前菜系薯仔牛粒 好腍好入味👍🏻 居酒屋当然要叫小食串烧同啤酒啦🍻 佢哋系Suntory 生啤 好冰凉好爽😆 仲叫左一杯苹果汁 同串烧都好夹架🧃 之后就等我介绍一下我哋仲叫左咩野食啦🥰前菜:1. 芥辣八爪鱼 刺激味蕾之选 八爪鱼爽口 开胃前菜之选😋2. 淮山渍 酱油加味醂咸咸甜甜 配上渍山好清爽👍🏻刺身:1. 三文鱼腩 好肥美好新鲜👅2. 呑拿鱼赤身 鱼味浓 入口即溶👍🏻3. 油甘鱼 入口甘甜 油脂丰满🥰串烧:1. 溏心鹌鹑蛋 蛋味好浓好邪恶丫🤣2. 鸡皮 超香脆 送啤酒必食🍻3. 柚子盐烧白鳝 高质😻 肉质好弹牙 烧到鱼皮香脆 加左柚子盐调味一流😋4. 牛舌 爽口 调味岩岩好👅小食:1. 烧芝士年糕 上网见到人话好好食都半信半疑 一试难忘😻 年糕口感非常软糯 热辣辣食好正🤤2. 清酒煮蚬 又一惊喜 蚬肉好大粒 超鲜甜👅 汤都好甜美暖胃🥰3.炸猪肉饺子 外皮炸到超香脆 好多汁好好食😋主食:1. 沃川黑酱油拉面
前菜:
4. 牛舌 爽口 调味岩岩好👅
小食:
3.炸猪肉饺子 外皮炸到超香脆 好多汁好好食😋
主食:
1. 沃川黑酱油拉面 分左2碗上 2个人食岩岩好🥰 汤底唔会好浓味好咸 岩哂怕食居酒屋唔够饱既朋友🌟