Bagel同咖啡一直都系我嘅最爱,呢间coffee shop就啱晒我,净系得呢两样嘢食!虽然佢无其他类型嘅咸食同甜食,但由于佢呢两样嘢都做得好出色,而且每个月都转新menu,基本上唔会遇到返重复嘅口味,啱晒怕闷又想试新嘢嘅我。星期六朝早去行山前,都特登过嚟饮啖啡食个包先。假日嘅关系,人流比较多,排第三张枱,不过好快就有位入,需时10至15分钟。佢唔系个种豪华装修嘅咖啡店,但简约纯朴嘅环境,反而令我觉得更舒服自在~** 炙烧香蕉炖蛋牛油软包 $58 **~好难得嚟到呢度我唔系食bagel,完全比佢呢个样同口味吸引左!牛油软包真系好松软,上面嘅炖蛋系佢哋自家制嘅乳酪酱,带酸味,同时带有一丝丝嘅蛋香味,而上面嘅香蕉用火枪火炙过,焦糖味浓又脆卜卜,整体好夹,系个有甜品特色味道嘅面包。~** 热黑糖乌龙咖啡 $45 **~已经返嚟饮左好几次!浓厚嘅乌龙茶底加咖啡,两种味道配合得嚟仲互相衬托到对方嘅特色,加埋上面嘅黑糖,中和返茶同咖啡嘅苦涩味,层次多样,必定要一试嘅咖啡。面包、bagel同scone加埋通常有8款,全部款式都会放晒系玻璃柜入面,望到实物再拣啱心水嘅,吸引力大增。咖啡店坐落离大围
返重复嘅口味,啱晒怕闷又想试新嘢嘅我。

~** 炙烧香蕉炖蛋牛油软包 $58 **~

~** 热黑糖乌龙咖啡 $45 **~
要一试嘅咖啡。

面包、bagel同scone加埋通常有8款,

咖啡店坐落离大围站约10分钟路程嘅小商场内,位置唔算方便但好易揾,中间会经过小公园、村屋同单车径,慢慢行过去,其实都好写意。非常推荐大家嚟食!