2012-11-28
好靓饼柜,琳瑯满目,好吸引,真系要黎几次先试得晒心头好。Whole Wheat Carrot Muffin同样由La Rose Noire Bakery嘅主理人开嘅Passion by Gerard Dubois,我对呢到嘅Muffin当然有信心。果然,Muffin外松脆,内松软;因为使用全麦嘅关系,变得有咬感,加埋面头粒粒crumble同埋入面嘅合桃以及萝卜丝,口感更丰富。百吃不厌!Orange Panettone无味包。又唔系特别软熟。价钱也不便宜,不值得试。Blueberry Tart蓝莓filling似药水味,唔掂。Vanilla Cup cake哗,实在太甜了,甜得令我招架不住!Cup cake都系COCO同埋Sift好啲,唔会甜到似食砂糖。Mango Mont Blanc外面嘅栗子蓉香滑,薄薄一层栗子蓉内藏惊喜!栗子蓉内包著幼滑嘅忌廉,忌廉入面更藏有新鲜的芒果肉,三重美味。加入芒果肉真系几创新嘅组合。几钟意呢款Mont Blanc。Raspberry Milles Feuilles一层cream一层蛋糕,做得好细致。食落失望,整件蛋糕无乜raspberry味,只系得个甜字。
Whole Wheat Carrot Muffin 同样由La Rose Noire Bakery嘅主理人开嘅Passion by Gerard Dubois,
我对呢到嘅Muffin当然有信心。
果然,Muffin外松脆,内松软;
百吃不厌!
Orange Panettone
无味包。又唔系特别软熟。价钱也不便宜,不值得试。 Blueberry Tart 蓝莓filling似药水味,唔掂。
Vanilla Cup cake 哗,实在太甜了,甜得令我招架不住!
Mango Mont Blanc 外面嘅栗子蓉香滑,薄薄一层栗子蓉内藏惊喜!
加入芒果肉真系几创新嘅组合。
几钟意呢款Mont Blanc。
Raspberry Milles Feuilles 一层cream一层蛋糕,做得好细致。
食落失望,整件蛋糕无乜raspberry味,只系得个甜字。
最推荐Mango Mont Blanc同埋Whole Wheat Carrot Muffin!