2012-05-27
上星期约个 friend 去旺角睇戏,睇之前去医定肚先,朋友话一直都好想食 Bigpack,咁好啦,就试吓啦!上到去时间尚早,无咩人,其实晚市个炉都未开,坐著先,睇定个 menu 亦可以预先叫定啲嘢。同朋友就叫咗个(大)嘅 Goulash(匈牙利牛肉汤),有面包配埋上。先讲面包,几好食,够香脆、够热亦够软熟,面粉香都够,唔错!至于 Goulash,同以前饮开嘅唔同,辣椒味比较强;另外个汤都几足料。主菜方面,余点咗味餐厅本身推介嘅巴伐利亚传统牛肉卷配红菜、薯蓉,呢个菜应该系技术含量较高,入面酿咗烟肉、洋葱之类,酱汁较浓,不过有红菜同薯蓉平衡。呢个菜系食肉兽必点,而且份量多,几抵食。朋友就点咗个巴伐利亚烤鸡,无咩油,而且够香脆,朋友称赞话肉够多,唔似得出而食嘅咁少肉,都系抵食之选。
同朋友就叫咗个(大)嘅 Goulash(匈牙利牛肉汤),有面包配埋上。 先讲面包,几好食,够香脆、够热亦够软熟,面粉香都够,唔错!至于 Goulash,同以前饮开嘅唔同,辣椒味比较强;另外个汤都几足料。 主菜方面,余点咗味餐厅本身推介嘅巴伐利亚传统牛肉卷配红菜、薯蓉,呢个菜应该系技术含量较高,入面酿咗烟肉、洋葱之类,酱汁较浓,不过有红菜同薯蓉平衡。呢个菜系食肉兽必点,而且份量多,几抵食。 朋友就点咗个巴伐利亚烤鸡,无咩油,而且够香脆,朋友称赞话肉够多,唔似得出而食嘅咁少肉,都系抵食之选。
题外话/补充资料:
见倒有朋友话呢度 service 麻麻,个人感觉系 ok,因为餐厅方面送汤嚟时唔系一大煲送嚟而系已经分好咗两大碗,不过余有个感觉,个场都唔细,但服务人手又好似相对比较少,我哋去嘅时候又未到 peak hour,所以到 paek hour 时系会有「林」档风险,餐厅方面真系要谂谂呢方面。