明閣 (香港康得思酒店)

Ming Court (Cordis Hong Kong)
餐厅: 明閣 (香港康得思酒店)
优惠: 于此国泰伙伴餐厅用餐赚里 !
条款及细则:
须受其他国泰条款及细则约束。
2010-07-18 228 浏览
米芝连 2 粒星中菜馆,环境宽倘清静,坐得舒服,出品一流、服务满意﹗必试﹗食饱饭再落楼下酒店酒吧度听 live band、饮返几杯,劲爽﹗五香烧腩肉,又名烧腩仔,五层口感,香脆、嫩滑、爽口、咽哽、软腍,脆卜卜,肉质比例完全恰到好处,点少少芥辣,食到停唔到﹗明阁炸子鸡,不容错过既炸子鸡,连个名都同餐厅一样,即叫即炸,鸡肉鲜嫰滑溜、肉汁丰盈,皮薄香脆、无肥膏,身材劲 fit,点甜醋食好特别又美味﹗伴碟有炸莲藕片,好香脆,好似食紧薯片咁,但健康好多﹗龙皇披金甲,真系估佢唔到,究竟咩来头?个名咁猛?2009 年银奖﹗原来系虾胶酿龙趸腩﹗最下面系龙趸腩、中间系鲜虾胶、最上面再用龙趸皮夹住,三种口感,腩肉好重鲜鱼味、充满肉汁、腍滑非常;鲜虾胶弹牙无比;鱼皮咽咽哽哽、廉廉既口感,整件炸得十分香口,配搭近乎完美。如与配菜豆苗或小棠菜同吃,可去除多余油腻及煎炸感,口感更清新﹗还有炸得香脆既虾头伴碟,连壳都食埋﹗脆芝士龙虾伴醋香鲍鱼天使面,个人而言唔多咁口味,创意十足,仲攞过奖。铺系开边龙虾上面既炸脆芝士太硬、无咩味,我每次都会去掉,净系食龙虾肉,肉鲜、爽口弹牙。鲍鱼,觉得好似蜜饯鲍鱼,我会去左外面痴笠笠
脆芝士龙虾伴醋香鲍鱼天使面,个人而言唔多咁口味,创意十足,仲攞过奖。铺系开边龙虾上面既炸脆芝士太硬、无咩味,我每次都会去掉,净系食龙虾肉,肉鲜、爽口弹牙。鲍鱼,觉得好似蜜饯鲍鱼,我会去左外面痴笠笠层野,净食里面既包鲍鱼,都好腍又鲜味。所谓醋香应该系指个汁,微暖,倒系天使面同食,酸酸甜甜,都好开胃,天使面无咩特别,白烚啫。整体黎讲,都系要试试既 ~
翅晶凝,演译得最精彩的甜品,令整张枱都系白烟的甜品翅晶凝 !本人平时极少食甜野,但依味较淡,香味占多,刚好﹗

明阁炸子鸡
龙皇披金甲
2010-07-01
明阁炸子鸡
龙皇披金甲
  • 烧腩肉、炸子鸡、龙皇披金甲