2022-11-03
太古🏯Aeon 地下其实有唔少🍴餐厅,行吓百货公司🛍️再食埋饭啱晒🥰。而呢间铁板烧🔥有两款二人餐,分别系💰$428 同埋💰$568,职员有细心介绍,我哋今次拣咗$568 𠮶个餐🥢十分之丰富抵食!拣咗餐之后好快就有冷盘🏯和式冻豆腐、味噌汤🥣同埋嘢饮🍹送来,之后师傅👨🍳就会开炉🔥喺你面前即席烹调🤤啲食物!🔥烧生蚝🦪大只肥美,烧得啱啱好🥰,加埋牛油🧈蒜茸,鲜甜美味😋。板烧🧈牛油🇯🇵日本带子十分鲜味,而原本个餐嘅🔥烧鲭鱼🐟餐厅就特别帮我哋转咗🤩依家时令嘅秋刀鱼🐟,大大条秋刀鱼🐟十分肥美,完全感受到秋天🍂𠮶种气息!🇯🇵日本寿喜烧🔥和牛三角腩系A4级嘅和牛🐂,雪花均匀又肥美🤤,沾上蛋浆入口味道浓郁又香滑🥰。个套餐可以再拣一款扒类😍,有多款🐂牛、🐓鸡、🐖猪同埋三文鱼🐟可以选择,我哋就拣咗🇺🇸美国封门柳😋。封门柳🔥煎到外脆内软十分 juicy🤤,肉质嫩滑牛味浓🥰郁好好味!🤩炭火汁🇯🇵日本🐓鸡腿肉煎得好够🔥火候,而且酱汁好入味😋。🐓鸡腿肉嫩滑又有少少🤏爽口,而且份量都几多😆。另外主食仲可以拣🐂牛肉炒饭🍚或者和牛🐮炒乌冬🤩。佢哋嘅和牛🐮炒乌冬🤤用咗和牛🐂脂肪去炒🔥,所以啲乌冬🍝充和牛香味,加上啲酱汁同埋上
🤩炭火汁🇯🇵日本🐓鸡腿肉煎得好够🔥火候,而且酱汁好入味😋。
🐓鸡腿肉嫩滑又有少少🤏爽口,而且份量都几多😆。
另外主食仲可以拣🐂牛肉炒饭🍚或者和牛🐮炒乌冬🤩。
佢哋嘅和牛🐮炒乌冬🤤用咗和牛🐂脂肪去炒🔥,所以啲乌冬🍝充和牛香味,加上啲酱汁同埋上边啲🐟木鱼干碎,味道浓郁又好味😋!
最后仲有🔥炒野菜🥬杂菇🍄盛,感觉清新🌱爽口大满足。