2021-09-01 90 浏览
我朋友话想喺元朗国揾间日式餐厅,但又要感觉好似置身于日本咁!What❓佢想日本想到傻咗🤣呢个难题又点会考得起我呀!一于带佢去具有居酒屋风格嘅餐厅👉🏻<稚>🥘铁板金菇肥牛卷包得好实净嘅金菇肥牛卷,金菇份量都算多,单单望落去都觉得个size够粗线条🤣食落味道啱啱好,又唔会太甜或太咸,唔错!🐟海塩烧鲭鱼前菜有芝麻酱玉子豆腐加惹味海蜇,呢两款前菜令人好开胃👍🏻鲭鱼食落无乜腥味,点解咁讲?因为我个朋友系超唔钟意食鱼有好大阵腥味,佢话呢碟鲭鱼乜腥味之余,仲越食越滋味,又够肥美,好正呀🤤我最欣赏碟鱼嘅配菜,入面有两片玉子烧,味道同我喺东京食到嘅味系一样咁好食😋珍珠米嘅黏度同我喺日本食到嘅口感系一模一样,水份够,而且粒粒饱满🤩抵赞👍🏻🟡烧物🐮熊本和牛串一啖一口size,入口牛香味浓!但又唔会有和牛嘅油腻感,好好食!我十分推介😍🥓车厘茄腩片串车厘茄咬入口够多汁,又唔会酸!腩片肥瘦均匀,加埋车厘茄,味道都好夹!只可惜腩片有啲膻味,唔够完美😌

🥘铁板金菇肥牛卷

🐟海塩烧鲭鱼
海塩烧鲭鱼定食

前菜有芝麻酱玉子豆腐加惹味海蜇,呢两款前菜令人好开胃👍🏻
前菜
味噌汤