今晚见到有间好似系新开既泰国餐厅 谂起好耐冇食 就想食翻个生虾刺身哦🙆‍♂️入到去发现环境都几宽敞 又有卡位💁‍♀️ 多人又可以间房有啲私隐 几适合同班friend一齐来!💁‍♀️望下menu 价位正常 星期一至五无加一🙆‍♀️ 可惜今日系周末就要收加一架🙇‍♀️ 今晚好肚饿 即刻叫嘢食先🙆‍♀️🙆‍♂️生虾刺身(六只) $88几得意㖞 用cocktail杯上💁‍♀️💁‍♀️💁‍♀️ 如果而家小小冰冻啲就更好!食起黏就唔算好够黏 不过都几新鲜!💁‍♂️💁‍♂️ 合共有两款味道 两款都好食好开胃 绿色𠮶只就无咁辣💁‍♀️辣椒膏炒蛏子皇 $138有我地钟意食嘅蛏子 又唔算太贵 就决定叫黎试吓💁‍♀️ 上菜嘅时候 店员好贴心俾个碟我哋装壳💁‍♀️辣椒膏炒其实都唔系好辣 仲有甜甜地既三色椒💁‍♀️💁‍♀️ 唔系好食得辣嘅人都食得!蛏子都算多 起码有十几条 炒得唔会过老!💁‍♂️生菜包 $78生菜份量好多 味道唔会太辣/太咸💁‍♀️ 但辣味会有after taste💁‍♂️ 其实我觉得可以再辣啲 而家系家庭口味💁‍♀️泰式干炒河 $68炒得几有获气 又够分量!💁‍♀️但系点解男朋友话唔够味既🤷‍♂️ 我觉得炒得几好食wo 蛋丝最正!💁‍♂️百

生虾刺身

生虾刺身(六只) $88

辣椒膏炒蛏子皇 $138
生菜包

生菜包 $78

泰式干炒河 $68
百香芒芒

百香芒芒 $36
真系有啲芒果蓉系入面架!💁‍♂️💁‍♂️💁‍♂️💁‍♂️好fresh又唔artificial 好饮过许留山果啲 仲有芝士奶盖系面 男朋友仲想encore添💁‍♂️

呢间泰国餐厅都几好食 食饭又多一个选择了🙆‍♀️🙆‍♂️
2019-01-20