2024-10-26
大家仲记唔记得我同朋友之前去过流浮山一间希腊风嘅西式餐厅🍴唔系朋友经过话我知,都唔知佢已经变成咗一间主打烧烤放题同埋炭烧窑鸡嘅烧烤场🍗所以我哋又决定再去试一试佢🫢餐厅无太大改变,仲保留住希腊风嘅壁画外墙🖼️室内以白色为主,带有欧陆渡假风😌而室外仍保留住露营风座位,吹住微风非常舒适🌬️嚟到一定要试佢地嘅正宗流浮山炭烧窑鸡🤩将只鸡放系窑烧缸,再以一支铁勾,从瓦缸内将原只烧鸡勾起🐓鸡只外皮香脆,色泽光滑,肉质嫩滑,唔会干争争👍🏼仲有淡淡炭烧嘅香气!餐厅会提供手套方便我哋食用👐🏼用手食真系另有一番风味😆§120分钟烧烤放题主菜包括有五花腩卷、厚切猪颈肉🥓牛仔骨、牛板腱、鸡中翼等等😋有三款唔同调味可以选择,包括韩式原味、泰式风味同埋惹味BBQ🤓满足唔同人士口味嘅要求,仲提供唔同种类嘅配菜、锡纸焗类食物、冷热小食等作选择🤩我同朋友就比较钟意泰式风味嘅调味,牛板腱非常软腍值得encore👍🏼另外在场汽水全部任饮,出面真系好少有枝装任饮,搞到我同朋友都饮咗好几枝🤣餐厅仲提供免费泊车优惠🅿️非常适合一大班朋友又或者一家大细黎聚会🥳如果有宠物一样可以带埋嚟开心吓🤪🧸🌞 𝗖.𝗼𝗼𝗸𝗶𝗻𝗴𝗯𝗲𝗮𝗿推介指数 👉
嚟到一定要试佢地嘅正宗流浮山炭烧窑鸡🤩将只鸡放系窑烧缸,再以一支铁勾,从瓦缸内将原只烧鸡勾起🐓 鸡只外皮香脆,色泽光滑,肉质嫩滑,唔会干争争👍🏼 仲有淡淡炭烧嘅香气!餐厅会提供手套方便我哋食用👐🏼 用手食真系另有一番风味😆
§
120分钟烧烤放题主菜包括有五花腩卷、厚切猪颈肉🥓 牛仔骨、牛板腱、鸡中翼等等😋 有三款唔同调味可以选择,包括韩式原味、泰式风味同埋惹味BBQ🤓 满足唔同人士口味嘅要求,仲提供唔同种类嘅配菜、锡纸焗类食物、冷热小食等作选择🤩 我同朋友就比较钟意泰式风味嘅调味,牛板腱非常软腍值得encore👍🏼 另外在场汽水全部任饮,出面真系好少有枝装任饮,搞到我同朋友都饮咗好几枝🤣
餐厅仲提供免费泊车优惠🅿️非常适合一大班朋友又或者一家大细黎聚会🥳 如果有宠物一样可以带埋嚟开心吓🤪
🧸🌞 𝗖.𝗼𝗼𝗸𝗶𝗻𝗴𝗯𝗲𝗮𝗿推介指数 👉🏼👉🏼8️⃣🌟