星期日中午, 店内客人不算多, 可以坐得好舒服, 食得好轻松, 慢慢叹份午餐加甜品.坐低拣好食物就被甜品柜吸引, 未食午餐就想试甜品.午餐有lunch box set, 包埋tea or coffee. 另外 +$40 有餐汤及 件装/杯装甜品. 我同友人都有加钱要全set.- daily soup (周打蚬汤) : 做得不错, 饮落有薯仔蓉, 唔会系浆糊或面粉糊. 还有大粒蚬肉.- daily soup (蕃茄汤) : 用心制作, 饮到蕃茄蓉, 不过味道比较酸, 开胃醒神. 我都系比较喜欢蔬菜汤.- Gangnam Box ($145) : 韩式骨排, 肉味唔算浓, 肉质软淋有弹性, 没期待的咁好味. 但个蔬菜饭就好好味, 颜色同材料都好丰富, 而且好健康, 米饭软硬适中. 小食系饺子, 煎得香口, 不过味道一般, 而且配酸甜酱有点唔夹. 沙律几新鲜, 令整盒lunch box 清新左. 不过食到最后发现 好多油, 不论饭, 沙律....都有几多油剩底盒底.- Osaka Box ($135) : 清酒蛤蜊意粉, 蛤蜊肉好多, 而且弹牙有鲜味, 连带意粉也有清淡海鲜味及香草味, 意粉

坐低拣好食物就被甜品柜吸引, 未食午餐就想试甜品.

- daily soup (周打蚬汤) :

- daily soup (蕃茄汤) :

- Gangnam Box ($145) :

- Osaka Box ($135) :

清酒蛤蜊意粉, 蛤蜊肉好多, 而且弹牙有鲜味, 连带意粉也有清淡海鲜味及香草味, 意粉煮得岩岩好, 够油润. 小食系炸虾, 炸得香脆可口, 而且美观好看肉质弹牙, 配上他他酱. 整lunch box 都充满海鲜风味, 很配合.

- Lollipop cake :

七彩缤纷既爆谷彩虹蛋糕好吸引, 爆谷及蛋糕除左有不同颜色, 味道也不同. 而且蛋糕片松软, 整个蛋糕都好轻盈, 适合清淡口味既人士.

- Better than Sex :

外观吸引既嘴唇系蛋白脆脆, 下面也有数粒蛋白脆脆增加咬口. 朱古力酱, 朱古力mousses 好rich , 蛋糕湿润. 整个蛋糕真系超级超级浓厚, 食完都好饱腻. 幸好不算太甜. 但朱古力迷才会爱上.

- Earl Grey Tea :

一整壶茶上, 分量有2-3杯, 附上奶及糖, 好抵饮. 伯爵茶好清香, 佛手柑味道特出, 个茶唔加奶/糖都好好饮.

Box set 比较贵, 但有得加钱要埋汤及甜品, 价钱平衡到. 环境好好, 食物质料都不错, 服务很好, 所以会再来, 下次食tea叹下.
daily soup (周打蚬汤)
daily soup (蕃茄汤)
Gangnam Box
Osaka Box