2005-01-23
Bernardaud系法国名牌瓷器, 今次踩过界, o系IFC开左全球首间side walk cafe. cafe以黑色为主调, 装修同东京而家好hit o既chocolate house o既style好似.Cafe主力推介macaroon (法式杏仁圆饼). 此甜品以巴黎o既Laduree做得最出名, 两年前我游玩巴黎时都专诚买过黎食, 记忆中个macaroon shell做得好松化, 内馅甜度适中, 系几好食, 其中最钟意praline馅. 今日就o系度试左一个coco chocolate macaroon, 完全食唔到白朱古力味, 但系就有好强烈o既椰丝味, 内馅甜得滞, 个shell亦唔松. 佢o既size比一个$5大不了多少, 系mini size, 但系$15一个, 贵左d! 同类型货品o系中环Oliver's La Rose corner都有得卖, 价钱平好多, 味道唔会比佢差.另外亦都食左个柠檬tart(~$28). 呢个反而几得! 柠檬馅酸甜度适中, tart底有牛油香, size细细, 作下午茶聚小吃o岩o岩好. Zoe都有同款产品, 无论味道, size同埋价钱
另外亦都食左个柠檬tart(~$28). 呢个反而几得! 柠檬馅酸甜度适中, tart底有牛油香, size细细, 作下午茶聚小吃o岩o岩好. Zoe都有同款产品, 无论味道, size同埋价钱都好接近.
由于招牌推介都做得唔好, 所以俾个喊佢!