2021-11-26 103 浏览
今日放假,约左朋友一齐去食好西, 放假日子一定要好好对自己, 所以拣左呢间餐厅食饭。 餐厅嘅装修好华丽,主要以白色做主题,有怀旧西餐厅嘅感觉,但又配有时代感。 食物方面嘅种类有好多,而且餐牌系好有条理咁图文并茂,样样都分门别类放好。 食物方面,我哋今次就叫咗两个主食, 一个小菜:暖心卤肉饭和明太子意粉。 暖心卤肉饭除咗有一碗卤肉饭再去还有蛋花汤跟配,除咗卤肉饭出去还有流心蛋,卖相很吸引,卤肉肥瘦相间,口感丰富。 而明太子意粉调味适中,明太子嘅咸都唔会好咸,都好美味! 仲有个地中海杂菌菇,菇的部分有3种,味道相对比较淡口,好适合用嚟中和返食咗浓味嘅主食。 饮品包括: 可可冰沙和香桃姜绿茶。 最特别嘅系呢杯香桃姜绿茶配有一粒棉花糖,唔知系咪因为怕客人觉得太辣😂😂整体来讲连嘢饮都好打卡