2018-02-15
搬左去荔枝角返工之后日日都带饭,但有日同事话有间餐厅真系好抵好食仲有好多沙律,即刻跟大队!呢度每日都有唔同lunch menu,同埋健康沙律"常餐",男同事多数叫午餐(饱D),不过沙律常餐其实份量好多,我好多同事经常食唔晒原因系:佢系一个包+2款沙律+饮品/汤!!!而我gei指定动作就系芒果鸡肉法包+菠萝粟米蛋&田园沙律~视觉满分~~开头以为法包会好硬,原来都唔会,面包好脆,但咬唔会好困难,加上芒果有稍稍汁,令个包无咁干~~除左本身的沙律,佢个包里面仲夹住好多蔬菜,真系好健康~~其实要减肥的话,菠萝粟米蛋沙律都几邪恶,因为用左好多蛋黄酱,不过D蛋好弹牙.粟米爆多,中间D菠萝边食边爆菠萝汁,你就唔会谂咁多~~田园沙律D菜就好新鲜,每一款咬落去都"索""索"声又多汁,虽然佢有千岛酱,但我多数都唔点,就咁食都好好味~有次我将个包转做蜜桃火鸡肉香草包,原来香草包都系健康包款.不过同法包比佢软身少少,而且面包本身都有淡淡gei香草味,味道就比较丰富,如果唔像摄取咁多卡路里,呢个都唔错,火鸡肉一D都唔"鞋",同鸡肉一样好入味.唔怕肥的话就可以叫牛角包啦,因为呢度gei牛角包层次分明,而且个包明显比
而我gei指定动作就系芒果鸡肉法包+菠萝粟米蛋&田园沙律~视觉满分~~ 开头以为法包会好硬,原来都唔会,面包好脆,但咬唔会好困难,加上芒果有稍稍汁,令个包无咁干~~除左本身的沙律,佢个包里面仲夹住好多蔬菜,真系好健康~~ 其实要减肥的话,菠萝粟米蛋沙律都几邪恶,因为用左好多蛋黄酱,不过D蛋好弹牙.粟米爆多,中间D菠萝边食边爆菠萝汁,你就唔会谂咁多~~ 田园沙律D菜就好新鲜,每一款咬落去都"索""索"声又多汁,虽然佢有千岛酱,但我多数都唔点,就咁食都好好味~ 有次我将个包转做蜜桃火鸡肉香草包,原来香草包都系健康包款.
不过同法包比佢软身少少,而且面包本身都有淡淡gei香草味,味道就比较丰富,如果唔像摄取咁多卡路里,呢个都唔错,火鸡肉一D都唔"鞋",同鸡肉一样好入味. 唔怕肥的话就可以叫牛角包啦,因为呢度gei牛角包层次分明,而且个包明显比其他包大好多(好多人都系叫呢个)佢最佳配搭当然系碎蛋~~要落去D碎蛋"必"晒出黎,牛角包gei酥皮反而变成碎蛋gei装饰,食完成个包都已经饱! 所以我同事就叫左开花结果沙律中和一下,不过无谂过杂果gei份量系咁多,仲要唔系罐头水果,会唔会太抵??? 佢个吞拿鱼沙律都好丰富,丰富到好难相信佢只系套餐沙律gei份量~~ 如果唔食沙律,吉列鱼柳长通粉都好好味,鱼柳唔会含油太多,南瓜汁甜甜地可以减腻,通粉好有咬口,唔会好粉,所以越食越起劲 佢gei番茄浓汤面系列都系推介,因为真系超大碗,而且里面D番茄同萝卜粒好似唔使钱咁超级多~~咁先整到番茄味浓郁gei汤底,要饱肚gei呢类都唔错~~ 饮品方面,呢度gei果汁都系即叫即榨,根据时令会有D特别D gei水果~不过我自己钟意饮咖啡/鸳鸯,系好冰室咖啡gei感觉~由于呢度真系好食又抵食,所以午餐好多人去,如果你唔赶时间,最好1.30后去,因为餐厅座位少,1.30之前起码等20分钟先有位架~