2015-10-09
日式放题愈来愈多,见到杂志推介,观塘有间新开放题做推广,就同埋班fd一齐黎试下一入到去已经见到餐厅装潢豪华,感觉高尚,环境企理干净,更令人觉得舒适有8~10人座位,岩哂一大班人坐埋一齐食,座位、通道都阔落,唔会劲迫~ 放题唔少得刺身,刺身一律都好新鲜,选择都好多,螺有翡翠螺同白海螺,新鲜脆口。推介必食嘅刺身系北海道鲜带子,𫠒红鱼,大甜虾同三文鱼!鲜带子刺身唔系度度都有,佢有提供之余,仲要好鲜甜嘅带子味, 唔系街外无味嘅带子。𫠒红鱼好爽脆,食落新鲜唔韧~仲有少有既𫠒红鱼脚, 食落仲爽口鲜甜,呢个真系加唔少分 大甜虾爽口甜之余,新鲜到有光泽粉嫩,三文鱼不但厚切,鱼脂分布平均,食左落口鱼香鲜味仍在口中一品料理蒜片牛柳粒不得不推介!一口size,入口刚好,牛味香浓,唔韧,最重要嘅系唔肥! 牛脂肪少~烧物推介烧羊架,羊架肉烧得唔老,膻味唔会过份,食落唔觉油腻帆立贝北海烧, 烧得金黄, 外脆, 带子大粒, 厚肉, 酱汁唔会过多明太子鸡翼唔系间间都有,放题黎讲都系第一次食到,馅料好丰富,但有好少既辣味,但无减我喜爱程度,会觉得惹味创作寿司,卷物比其他放题既多款,别有新意,带来新口味,北海道带子蛋卷
创作寿司,卷物比其他放题既多款,别有新意,带来新口味,北海道带子蛋卷,带子鲜味配上蛋香,两者味清配搭,更食出带子特别之味,海胆亲子花之恋,海胆份量足,三文鱼新鲜配上更系丰富味蕾既欲望,呢个一定要试~ 果之味春卷同芝心鳗鱼卷,芝士味浓但无夺去鳗鱼味道,鳗鱼料足,令人感觉好抵食,仲 好味道~
牛肉寿喜烧d牛肉唔系得个肥字果只,佢厚身唔肥,牛味几浓,牛肉片都几多下,不妨一试~
蟹粥先系经典,真系放左一个蟹嘅蟹身落去,粥食到蟹香,蟹都几多蟹肉,入到去唔食唔得
甜品控嘅我点少得甜品,佢嘅款都唔少,重点推介浪漫二重奏!玩味十足!原来佢心形嘅唔系得个摆字,系个dropper,可以滴d士多啤梨汁落去,令到甜品酸酸甜甜,不会甜到漏~ 芒果糯米糍当然无长洲嘅大大个俾你ga la~但都皮薄果馅多,芝士蛋糕又点少得~ 美式芝情芝味好香浓幼滑
整体黎讲,呢间放题做紧推广期间系好抵食,二人同行一人半价,仲要2个钟,虽然饮品供应款式唔够多,但食物质素唔错,有新鱼生款式之余,带子系鲜味到响街上好少食到
呢间放题侍应态度好好,时不时主动同你换碟,等客人有干净嘅碟食用,都系响放题店第一次享有呢种服务,不得不赞
值得再去!!!!