2014-09-07
入到赤柱, 大概4:30, 因为无book 台既关系, 我地又无食lunch, 所以去King Ludwig Beerhall 食个早饭. 听到有个家庭想book 夜晚食饭, 侍应己经话今晚full 晒无得book. 证明我地既决定无错. 4点几5点有好多位, 可以选坐出面定入面.太阳已经唔猛烈, 又有d 风, 决定坐出面欣赏海景.农夫包一个$25, 一个酱(牛仔肝酱or 芝士酱)$15. 但佢有个set $40 有农夫包连2个酱.农夫包上台既时候系微暖, 算松软唔un. 不过再热d 会好d. 点牛仔肝酱或芝士酱都好味. 不过牛仔肝酱会香d.德国面包圈 $38, 佢menu 写一个, 不过佢黎系一份2个.德国面包圈黎既时候系室温, 好软熟. 个人觉得农夫包好食d.猪手($215)等左好耐, 差唔多9个字, 吹佢佢话再要等多3分钟. 上台既时系热辣辣, 侍应仲问我地切之前使唔使影张相. 咁当然好啦.切好啦, d 皮好脆, 入口松化, d 肉有少少得意, 一丝丝, 不过系嫩滑既. 而佢系猪手唔系好咸, 皮脆肉嫩, 垫底既酸菜只系微酸, 开胃得黎又易入口. 伴菜既薯仔香口好味. 不过已经好饱
有好多位, 可以选坐出面定入面. 太阳已经唔猛烈, 又有d 风, 决定坐出面欣赏海景. 农夫包一个$25, 一个酱(牛仔肝酱or 芝士酱)$15. 但佢有个set $40 有农夫包连2个酱.
农夫包上台既时候系微暖, 算松软唔un. 不过再热d 会好d. 点牛仔肝酱或芝士酱都好味. 不过牛仔肝酱会香d. 德国面包圈 $38, 佢menu 写一个, 不过佢黎系一份2个.
德国面包圈黎既时候系室温, 好软熟. 个人觉得农夫包好食d. 猪手($215)等左好耐, 差唔多9个字, 吹佢佢话再要等多3分钟. 上台既时系热辣辣, 侍应仲问我地切之前使唔使影张相. 咁当然好啦. 切好啦, d 皮好脆, 入口松化, d 肉有少少得意, 一丝丝, 不过系嫩滑既. 而佢系猪手唔系好咸, 皮脆肉嫩, 垫底既酸菜只系微酸, 开胃得黎又易入口. 伴菜既薯仔香口好味. 不过已经好饱, 所以都食唔晒.
题外话/补充资料:
上菜好慢, 本来佢俾2个钟时间我地, 我地念住唔使咁多时间. 个个时间, 客唔多, 点知等包又等左15分钟(但系d 包唔系热). 只猪手又等左成45分钟. 食完真系刚好交台.