2024-07-05 934 浏览
最近牛头角开咗袁记云饺,朋友话佢有好多分店,见系屋企附近就试下。门口有开放式厨房,睇到包饺子过程,见到多款口味饺子,吸引度大增😂想试多啲选超值套餐,有饺子/云吞,小食同饮品。我点咗全家福饺子🥟。一碗包含6种不同口味饺子,对有选择困难嘅我啱晒😂。我喜欢紫菜鲜肉饺,紫菜味突出,加上好少食到。另外荠菜饺同韭菜饺都好味,配上广式鲜汤,食到饺子原味。另外鲜虾蟹子云吞🦐配鲜汤,都系招牌必食。云吞皮薄又滑,里面有爽口鲜虾,加埋蟹子同猪肉,鲜味十足。小食有裙带菜、泡椒鱼皮、煎饺同酱骨架。玉米鲜肉煎饺🌽煎得香脆,食落清甜好味,喜欢粟米配埋鲜榨玉米汁更加夹。饮品我喜欢捷荣港式奶茶☕️,味道香浓顺滑,茶味浓厚,要提神每日一杯唔少得。捷荣系好多茶餐厅都有,估唔到现在系饺子店都饮到。

• 鲜虾蟹籽云吞
  • 全家福饺子