2017-05-25
同朋友為左搵野食,係周圍行行下就見到呢間好有日本風既麵店。原本仲以為係食拉麵,點知原來係車仔麵店。 入面既可以坐既位置都唔算太多,大約20個左右,而且職員都只係得兩至三個人,加上又偏僻,入左去之後都有諗過要唔要去第二間食,不過見到佢$23兩餸車仔麵太抵,又諗住試下,所以最後都係無離開到。 我叫左豬頸肉魚皮餃油麵小辣。呢度既辣同出面好唔同,辣味係湯底度直接刺激味蕾,食既時候唔會話會由麻或者酸味帶起,所以果種感覺都幾新鮮。豬頸肉外皮好香脆,浸左落湯一陣之後都唔會好快變冧,而魚皮餃既外皮都處理得唔錯,唔會食到好粉既外皮;麵身就好適中,唔會太冧或太硬,整體都係一個好體驗。 而另一碗係咖喱豬皮豬頸肉油麵、腩汁少辣。豬皮彈牙爽口,雖然原先已經索左咖哩味,再外加腩汁仲以為會好奇怪,點知食落又幾夾,不過真係好後悔無嗌卥水撈丁,我諗呢個配咖哩豬皮會仲夾添! 不過真係十分佩服呢度做野既員工,首先人手十分唔充足,但係都可以係5分鐘內俾到車仔麵我地之餘,仲會保證到一定既質素;另外,呢度既地點都十分僻,生意都應該唔係太好做,我衷心希望各位食家可以多D幫襯本地既小店啦~
同朋友為左搵野食,係周圍行行下就見到呢間好有日本風既麵店。
原本仲以為係食拉麵,點知原來係車仔麵店。