2018-05-06
呢排keep fit .. 好想食海鲜丼见本地有本讲饮食的杂志,话荃湾新开间大大件海鲜丼,于是趁假日带同小朋友到愉景新城放电,顺道试菜。河背街相对于我们这些外地人当然唔熟路,而且唔系大街,但世上有google 大神,简单沿著千色店往后行啦。小学隔离有一大堆人围著舖面,人多都外面小巴站管理员出声话危险⚠️等左大概45分钟有枱不幸地,「谭仔」阿姐落单,两样野我重复四次用左10分钟落单,问佢攞支义用,也都话无⋯ 就连饮品同我讲要加钱, 同餐牌唔同,遗反商品说明条例!?极上海鲜丼上枱一刻,第一☝️感觉 - 只碗有点细而缩水,但其实食落份量差不多,海鲜多而足料,两只大虾和大大海旦。如醋饭再暖啲及有两块酸姜就完美啦。鲜茄猪软骨拉面阿仔要食面,无味精鲜茄汤底绝对啱小朋友。猪软骨多但碎加半只「溏心」蛋味噌汤后上🤔但料足丼较面食质素高好多,未食过可以试下,但请考虑排队时间,尤其有小朋友!
鲜茄猪软骨拉面
味噌汤后上🤔但料足