2022-02-09 77 浏览
上次就太近唔去,今次就太远唔去😂远到要入境嘅地方-「元朗国」一开始发现哩个地方已经觉得个名好特别好盏鬼😂嚟到之后果然不负所望,每个角落细至一个门牌都别具意义💗 墙上「元朗国」三个字更系打卡景点🤪连餐牌上嘅菜单名称都好搞笑🤪室内坐位都多嘅但比较逼,老老实实唔系坐得太舒服嘅😢 不过都okay la 🤭我地叫咗「+852黑松露野菌什菇意粉 🍝」「热气孖宝-脆香薯条并鸡翼」「Black Coffee」「Cappuccino 」🥳🇭🇰 +852黑松露野菌什菇意粉 意粉软硬度适中,黑松露味香浓,忌廉汁浓厚,正常水准之作🙌🏻 菇同意粉份量都几多👍🏻够饱肚🇭🇰 热气孖宝-脆香薯条并鸡翼比较失望嘅系薯条系幼身嘅薯条唔系粗身𠮶一只,会好快淋🥲薯条同鸡翼系会分开上,开头以为落漏单🥲 鸡翼系炸嘅,几香口,食落都Juicy💓饮品方面冻饮饮管会有个牌写住「元朗国」,另外如果你叫Cappuccino 上面就会用朱古力粉洒出「元朗国」3个字🤩两者都非常之打卡able😍 唯一美中不足系嘢食出得比较慢,不过小店经营人手有限,可以将就下嘅😌下次入大棠之前后,不妨过嚟打个卡影下相,来一趟即日来回嘅旅行😂

🇭🇰 +852黑松露野菌什菇意粉

🇭🇰 热气孖宝-脆香薯条并鸡翼