大约7:05pm放后工去食Dinner,点知都几多人,有2/3的人客呢,幸好岩岩好找到一张在店内的餐桌,未试过呢道o既糖水,所以试下先~ 番薯糖水 $8大碗,不过略为甜,充满番薯的味道,而且有好多件番薯,口感good!暖笠笠~北菇滑鸡粥 $20鸡件系足料,但系北菇的份量真的不太多,我谂只有1只菇,不过将佢切件only,整碗粥都充满鸡肉的味道,粥内无碎骨~有少许姜条,附葱花及花生,很惹味!加上好大碗呢炒面 $7真系好大碟!职员盛到成座山咁高的炒面,有葱条,芽菜,红萝卜切丝!食得多当然有点儿肥腻的感觉肠粉(一底) $8相比起$5的肠粉较为大碟,因为一齐share的关系,又想每人食d,所以叫左1底~几软滑+爽口!good 妈子叫左碗绿豆沙$8Total: $51~真系抵食!我地两个人食咁多野,哈哈~有位太太佢搭枱再落单,waiter无帮果位太太出单.一定系以为我地叫咁多野食,系我地3人share吧~哈哈

北菇滑鸡粥

肠粉