2019-05-27
朋友🤝生日🎂想同佢食放题食尽去😚,不过放题主要围绕日式食物🍣,朋友不太爱鱼生呢啲生冷嘢🙊,所以特别找了这间四川自助餐👈,$228任食京式片鸭自助餐💥。去到门口见到有好多人walk-in排队🚶♂️🚶♀️,好彩我们已经book了位😎,所以即刻有得入坐👏。入座后酒楼送上饱鱼,厚花菇🍄,花胶鸡汤,睇落唔错👀, 鲍鱼唔系太硬而有咬口👅,花菇厚身但炆得淋,蚝油芡汁不太浓唔会遮咗食物嘅味道,不错。💋【熟食区】骤眼👁睇落有好多嘢食💨,算一算有几十款菜式🌱。除咗有熟食区,另外有点心纸📃,相对上款式唔多,不过胜在系即叫即做👨🍳👩🍳,服务员提醒要食嘅尽早入纸啊👈。【片皮鸭】🦆我同朋友都系片皮鸭粉丝🥰, 入座已见一条长龙排队拎片皮鸭,但其实唔洗急,因为会不断refill🔄,先品尝熟食区美食再拎片皮鸭都未迟,唔洗等❗〰️。自己仲可以拣要皮定有肉,仲有烧鹅脾,正啊!🌟而家先知包片皮鸭块皮叫北京嬷嬷❗,片皮鸭半带油甘很吸引💦,啖啖肉,饼皮薄,再配上青瓜京葱同酱油食,一流!小笼包,正常size,汤汁包满,但不觉油腻,🗨必点!💕【自助饮品区】汽水有可乐雪碧🥤,另有水💧有热茶🍵,竹蔗茅根水,豆浆,我见佢refill 豆
【熟食区】骤眼👁睇落有好多嘢食💨,算一算有几十款菜式🌱。
【片皮鸭】🦆
自己仲可以拣要皮定有肉,仲有烧鹅脾,正啊!🌟
小笼包,正常size,汤汁包满,但不觉油腻,🗨必点!💕
【自助饮品区】汽水有可乐雪碧🥤,另有水💧有热茶🍵,竹蔗茅根水,豆浆,我见佢refill 豆浆系「山水」豆浆😋,好饮。
今次同朋友庆祝生日🎂食得唔错,食物有水准,味道及质素好👈,环境唔系豪华但企理👀。除咗有我哋至爱嘅片皮鸭🦆之外,仲有其他多样款式,而我欣赏食物refill速度快💫。另外,虽然客人多,但侍应服务好👨🔬👩🔬,有笑容😊,收碟迅速,值回票价!🌈
🌟😋🌟😋🌟😋🌟😋🌟😋