餐厅: The Jungle
资讯:

可能大家对于尼泊尔菜会觉得有点陌生,但系如果你同我一样中意食啲惹味香辣美食,呢间The Jungle你就唔可以错过喇!餐厅由尼泊尔人主理,可以食到正宗地道尼泊尔菜之如,呢到既环境彷如自身热带森林,好似酒吧咁充满热闹气氛,餐厅播既音乐更令人有种轻松愉快的心情!-1⃣MOMO 尼泊尔饺子 💰88(👅: 7.5/10)有三款饺子口味,分别系鸡肉、猪肉同paneer芝士,仲可以拣煎或者蒸。几欣赏饺子有唔同造型,煎蒸双拼,再加上蒸笼造型,打卡一流📸果然系餐厅Signature‼️味道方面,入面包住满满猪肉菜饺,虽然感觉同平时食既饺子差唔多,但系中间的辣椒酱令饺子惹味度提升😋,只需要轻轻点一点,已经食到高香辣程度。不过停留在舌尖上的辣很短暂,所以整体系可以接受的!-2⃣”The Jungle” Taco (3pcs) 💰148(👅: 7.9/10)呢款烤牛肉软墨西哥卷感觉好清新爽口,入面包住烤牛肉、混合蔬菜、芝士丝、蕃茄莎莎酱同牛油果酱。薄饼香脆得嚟,内里湿润,馅料丰富。-3⃣Pani Puri 💰68(👅: 8/10)呢款特色小食,虽然难以形容入面有咩馅料🤣,但一口食落去,多重层次滋味又确实几好食。有个

1⃣MOMO 尼泊尔饺子 💰88(👅: 7.5/10)
Momo
MoMo
MOMO

呢款烤牛肉软墨西哥卷感觉好清新爽口,入面包住烤牛肉、
“The Jungle” Taco

3⃣Pani Puri 💰68(👅: 8/10)
Pani  Puri
有个壶里面放住汤料酱汁,将汤料适量倒入酥炸球中,再配搭入面既薯蓉豆蓉豆粒等齐食,湿中带点脆卜卜口感,值得一试!
Pani  Puri

4⃣Thai Chicken Pizza 泰式鸡薄饼 💰138(👅: 8/10)
呢款Pizza相当惹味,中意食辣一定唔可以错过!饼底香薄酥脆,上面有青椒、鸡肉,芝士,酸忌廉等材料,香辣过瘾,令人一口接一口🤤🤤。
Thai Chicken Pizza 泰式鸡薄饼
Thai Chicken Pizza 泰式鸡薄饼

5⃣Welcome to the Jungle 💰90(👅: 7.3/10)
Rum, dark rum. absinth, fresh lime, passionfruit, grapefruit
清新,酒味唔算浓,带少少果香!
Welcome to the Jungle

6⃣Elderlower Paloma 💰90(👅: 7/10)
Tequila, Campari, fresh lime, grapefruit, homemade honey agave syrup
好似细个食吱吱冰既味道既酒😝!每啖都饮住童年回忆!
Elderlower Paloma

🌟整体来说,食物都几切合番港人口味,但又不失尼泊尔香料同辣既特色,而且晚上环境气氛令人轻松愉快,系一个几满意既尼泊尔菜初体验😋。