2017-06-20
green monday素友饭局渐渐变成试食冒险,专挑未试过的食店去试。继续锁定铜锣湾,今次系登龙街永光中心的本真东后斋。食店走真派路线,装修ok,但空间比想像中细。入lift见系25楼顶楼,心想顶楼食店通常贵,因为租贵。果然。$328二人餐,咪睇佢可以拣三款𩠌,我地拣左小食炸须须,桃子骨,紫菜荔茸卷,黑松露炒淮山乜乜乜,每碟份量少,又令小编怀念起一心。肥仔待应话三个人唔可以净叫二人餐,要叫多碟,态度麻麻,不过我地唔到肉酸嘅人计较,我地就叫多个蕃茄松茸荷叶饭。呢个饭竟然系第一个上,明显系白饭淋上汁,个笼老年咁大,但系呢饭就好一般,大家乐肉酱煎蛋饭素版,荷香? 咩黎架?食得架?够胆收$128,素友M问左几次:呢碟野贵喺边? 其他食物味道不过不失,以价钱黎讲性价比低,简称唔抵食。最欣赏系个杏汁汤同个须须,杏汁好杏,须须口感好似。黑松露炒面,冇黑松露味,份量与海皇粥店相若,味道也近似,素友M又大叫有墨松露味都算,其他味都无,无呀,0 呀🙄!(笑屎我)。埋单每人$180,系GREEN MONDAY饭局以来,最贵一餐,OVO CAFE都好似系咁上下,但OVO有特色啲啰!
其他食物味道不过不失,以价钱黎讲性价比低,简称唔抵食。最欣赏系个杏汁汤同个须须,杏汁好杏,须须口感好似。 黑松露炒面,冇黑松露味,份量与海皇粥店相若,味道也近似,素友M又大叫有墨松露味都算,其他味都无,无呀,0 呀🙄!(笑屎我)。