2017-04-10 8275 浏览
同一批旧同事由共事变朋友实在难得,讲左好耐嘅BBQ终于成行。今次其中一人有车,所以就一车过车晒我地入去。户外停车场爆到一个点,可能因为系星期六嘅关系啦!本来我地打算食隔离果间嘅,但眼见劲多人排队拎野食,同埋相对贵几十蚊,于是就入农庄睇下食物岩唔岩先决定去边间。农庄门口个姨姨好鬼热情,都肯俾我地入去睇下有咩食朋友睇完觉得都系啲正路野,所以就决定去呢间烧啦!呢度分左港式烧烤同串烧两款,我地就拣左港式嘅呢度环境都几阔落,毕竟烧野食,啲炉太近好热架嘛!而且柱上面嘅风扇都够风够力,呢点真心好重要!🙈食物种类方面唔算话好多,但都系基本大路野抵赞位系每台送左按人头份量嘅菠萝同虾,有一包仔金菇同埋有个沙煲顺便一提呢度嘅鸡翼整得几好食架㖞我地特登拣左张台侧边有洗手盘,事关我地自己带左野食去烧之前都要刷下先留意返*呢啲海鲜系自费带去嘅*但记住野饮就唔可以自带啦!其实每人就包左一张价值$8嘅饮品卡樽装饮品+$5啤酒 +$7罐装饮品直接用饮品卡换领,其后每罐$8所有饮品同啤酒都够冻佢俾左个煲我地,但唔知用黎煮咩,于是就将我地自己带去嘅蚬放埋入去煲完蚬,煲底有啲蚬水,唔好浪费于是就用黎整左个蔬菜煲烧野食都可以有

农庄门口个姨姨好鬼热情,都肯俾我地入去睇下有咩食

朋友睇完觉得都系啲正路野,所以就决定去呢间烧啦!

呢度分左港式烧烤同串烧两款,我地就拣左港式嘅
食物种类方面唔算话好多,但都系基本大路野

顺便一提

呢度嘅鸡翼整得几好食架㖞
我地特登拣左张台侧边有洗手盘,事关我地自己带左野食去
烧之前都要刷下先
留意返
*呢啲海鲜系自费带去嘅*

但记住
野饮就唔可以自带啦!

其实每人就包左一张价值$8嘅饮品卡

樽装饮品+$5
啤酒 +$7
罐装饮品直接用饮品卡换领,其后每罐$8

所有饮品同啤酒都够冻

煲完蚬,煲底有啲蚬水,唔好浪费
于是就用黎整左个蔬菜煲

烧野食都可以有营健康架
由于有妈妈,所以酱料又系自带,最劲系个泰式汁,同点生虾果个汁一样味架

由于个汁系即场调配,妈妈同事话仲差香矛
点个帮我地起炉果个叔叔竟然话佢地有种,可以俾啲我地
就系咁,我地就有新鲜香矛啦

场内仲有少量儿童游玩设施,大人细路都可以尽兴啦!

2017-04-08