2015-06-06
两个人的晚餐,只想揾个好坐嘅餐厅倾下偈,原来都唔易,因为已经晚上差不多十时,好多餐厅都截数!呢间系第三间,食过铜锣湾分店ok,唔使等位,问店员last order系2230,2300关门,时间算松动,当时店内无乜客,我们坐近吧枱对出,店内放住歌,又唔太嘈,一张四方枱,两张有背椅,两张木椅,灯光昏暗,装修欧式石墙配木家私!感觉舒服!餐牌用报纸型式!食物以轻食为主!香辣肉酱芝士焗有机蓝粟米片:唔知点解图片系蓝色粟米片,但上菜时唔系蓝色的,只系普通黄色粟米片!粟米片有味粉捞过,所以好香口,净食都好味!加上芝士肉酱更加丰富,肉酱滑滑咁,连埋酸酸蕃茄仔,口感好丰富!食唔停口!意式肉肠pizza:我最爱嘅薄批,焗得香脆,芝士半溶好香,配埋咸香肉肠片,简单又好味冲绳黑糖咖啡:黑糖只系浮面,份量唔多,唔系好甜,咖啡味浓!易入口!仲有杯水!可能系冲淡口中嘅味道!Cappuccino:朋友饮!佢话好味!店员好悠闲,其实我们只想揾个地方倾偈,食物饮品都系陪衬!店员唔会催促,气氛好悠闲!地方好坐!食物有啲特色,谈心嘅好地方!
Cappuccino:朋友饮!佢话好味!