2019-01-03
之前系考试期间,又就黎圣诞节,朋友就话想食圣诞大餐,禁我都明白「饭就日日都要食」所以我都无咩所谓就答应了朋友既圣诞饭局,只要唔洗我谂食咩就咩都我,所以我都系按时出现就可以了!黎到尖沙咀同朋友食圣诞大餐紧行下行下朋友就话到了,就黎到 黄记煌三汁焖锅 由于系我朋友选择,我都唔知有咩食,但地理位置唔难揾,就系尖沙咀加拿分道16号金辉大厦1楼所以枱面都系禁既摆设,都几搞笑睇下有咩食先!呢间 黄记煌三汁焖锅 著名无汁煮熟食物就系迫食物既汁出黎变得软熟呢个有4个锅可以选择:海鲜大军焖锅、牛魔皇焖锅、牛蛙焖锅、三黄鸡焖锅,亦都可以自选4款食物组成一个焖锅!由于我同朋友有意见分歧,呢个自选组合就岩哂我地!我地分别叫了牛小排、广岛蚝、石斑鱼柳、杏饱茹,另外叫左三黄鸡、响铃、手工饿肝虾丸同手工海胆墨鱼丸 系食物既选择过程中,店员会送上鱼皮花生既小食!唔好意为唔洗钱,已经要$10 唔讲唔知食物都等得算耐,等左半个钟先黎到饮品可能店员唔多,又见佢地做唔停手唯有等啦,之黎黎到呢个,吓亲禁大壶咩黎?原来系一层屠既食物店员会系你面前把食物放入锅内,唔挂得禁耐啦!切完好似成个盘菜禁一锅熟盘菜?其实闻落好吸引,店员放好
所以枱面都系禁既摆设,都几搞笑
由于我同朋友有意见分歧,呢个自选组合就岩哂我地!
食物都等得算耐,等左半个钟先黎到饮品
原来系一层屠既食物
店员会系你面前把食物放入锅内,唔挂得禁耐啦!
切完好似成个盘菜禁一锅熟
盘菜?
其实闻落好吸引,店员放好哂食物仲会系你面前调味
食落系几入味既,但我唔知食左咩味落肚,而且食完都好似唔系好饱禁,只系似一个系你面前整既盘菜
三黄鸡、响铃、手工饿肝虾丸同手工海胆墨鱼丸
响铃唔脆,偏软身,虽挂到汤,但好似失去了响铃的灵魂
三黄鸡,无调过味,主要靠汤底既味道,有点那个
手工丸系有惊喜!味道浓郁,而且爽口弹牙
有待改善
店员答:我都唔知
我到底食左咩?
3.手工丸无货唔一早提醒客人
我改左三次单
4.等待时间太长,饮品都等了半个钟,食物就...
5.食物太昂贵了,我食唔饱都要$52X
整体黎讲,我系失望既圣诞餐,唔会再黎